Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Gorici postavljen šator ispred Doma zdravlja: Unutra samo nakon trijaže

Foto: Gorica.hr
26.03.2020.
u 20:33

Od prošlog petka u velikogoričkom Domu zdravlja funkcionira ambulanta namijenjena isključivo radu s potencijalno zaraženim osobama, a iz dana u dan prilagođava se rad te ambulante novim uvjetima i novim informacijama i smjernicama.

Ispred velikogoričkog Doma zdravlja postavljen je šator koji će služiti za trijažu.

Razlog tome je pojačana kontrola ulaska pacijenata u Dom zdravlja, budući je bilo slučajeva da su dolazile osobe kojima je određena samoizolacija, a da na to nisu upozorili. Iz tog razloga dio osoblja Doma zdravlja je u samoizolaciji i nisu više na usluzi goričkim pacijentima.

- I sam sam testiran jer je jedan od mojih pacijenata pozitivan. Bio je kod mene u ordinaciji u Črnkovcu. Došao mi je pacijent s koronavirusom. Nisam to znao niti se to tako prezentiralo. Rekao je da nije bio nigdje u kontaktu i da nije bio vani, dakle nikakvu pozitivnu anamnezu nije imao – rekao je dr. Zagorac, ravnatelj velikogoričkog Doma zdravlja, čiji je nalaz na sreću, negativan.

Od prošlog petka u velikogoričkom Domu zdravlja funkcionira ambulanta namijenjena isključivo radu s potencijalno zaraženim osobama, a iz dana u dan prilagođava se rad te ambulante novim uvjetima i novim informacijama i smjernicama. No, umjesto praćenja uputa neki pacijenti su sami donosili zaključke što je najbolje za njih i dolazili u sve dijelove Doma zdravlja mimo uputa.

- To se više ne smije događati da ne bi došlo do proboja u gorički zdravstveni sustav, a onda bi mogao nastati veliki problem - poručuje Dr Zagorac.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije