Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRJAVE ZA UPIS

U gimnazijama 12.267 mjesta, ukupno mjesta za 53.504 đaka

škola
Marko Jurinec/PIXSELL
05.06.2010.
u 19:15

Prijave za upis u srednje škole učenici će podnositi u ponedjeljak 28. i utorak 29. lipnja, a u srijedu 30. lipnja škole će objaviti rang-liste učenika. Upisi su 1. srpnja

Žestoka upisna groznica svršene osmaše i njihove roditelje protrest će i ove godine krajem lipnja i početkom srpnja. Prijave za upis u srednje škole učenici će podnositi u ponedjeljak 28. i utorak 29. lipnja, a u srijedu 30. lipnja škole će objaviti rang-liste učenika.

Oni sretnici, koji zahvaljujući svojim ocjenama izbore mjesto u željenoj školi upisivat će se u četvrtak 1. srpnja. Za sve one koji u prvom krugu ljetnog upisnog roka ne pronađu mjesto za sebe popravni će imati tjedan dana kasnije. U međuvremenu škole koje ih budu imale objavit će popis slobodnih mjesta, a učenici će se za njih prijavljivati u ponedjeljak 5. srpnja.

Nakon objave rang-lista upis je planiran za srijedu 7. srpnja. U srednjim školama ove godine ima mjesta za 53504 učenika u 2067 razrednih odjela. Najžešća utrka je za gimnazije u kojima ove godine ima 12267 mjesta, a minimalni prag za upis je 46 bodova. No, u praksi gotovo da nema gimnazije koja upisuje s tako malo bodova. – Ove godine neće se upisivati mali kombinirani razredi s 5 ili 6 učenika kakve smo u raznim obrtničkim i sličnim zanimanjima imali do sada.

Najmanji razredi morat će imati minimalno 24 učenika koji mogu polaziti 4 različita zanimanja – objašnjava državni tajnik za srednje školstvo u Ministarstvu obrazovanja Želimir Janjić. Učenici koji se u srednju školu ne uspiju upisati u ljetnom upisnom roku, drugu priliku imat će pred kraj kolovoza.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:26 06.06.2010.

1. gimnazija, 2.--10. gimnazija, hehehehehehe imamo najbolje skole na svijetu iz kojih izlaze skolovani mamlazi bez i jednog jedinog dana prekse, tipicna kumrovecka skola, kak bi biv rekel moj japa-hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije