Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandalski čin u Šibeniku

U fontanu ubacili kiselinu, uginule 3 kornjače: 'Doživio sam živčani slom'

Vandali bacili kiselinu u fontanu s kornjačama u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/13
13.05.2014.
u 14:04

Kornjače koje su uginule nalazile su se na travnatom dijelu fontane.

Tri kornjače su uginule nakon što su nepoznati vandali ubacili kiselinu u fontanu ispred crkve Gospe van Grada u Šibeniku.

- Doživio sam živčani slom kad sam čuo da su nam tri kornjače uginule jer je netko ubacio kiselinu u fontanu. Nemamo pojma što je točno ubačeno ni što će biti s ostalih pedesetak kornjača i riba - rekao je direktor tvrtke Zelenilo Siniša Burić za sibenik.in.

Burić, koji proteklih osam godina uzgaja tropske i druge kornjače u toj šibenskoj fontani, kaže kako se ne bi čudio da je riječ o istoj ekipi koja je u druge fontane ubacivala pjenu. Kornjače koje su uginule nalazile su se na travnatom dijelu fontane.

- Trava je požutjela, a kamen pobijelio, onda možete misliti o kakvoj se supstanci radi. Ako su je ostale kornjače progutale, postoji mogućnost da će i one uginuti - dodao je Burić.

U fontani se nalazi preko 50 žutousnih i crvenousnih kornjača i drugih vrsta, kao i riba koje su postale turistička atrakcija Šibenika.

>> Deterdžentom oprali fontanu, park krasilo “brdo” od sapunice

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar EI Indio
EI Indio
14:44 13.05.2014.

tisućljetnja kultura

BA
balic
14:45 13.05.2014.

Sta na ovo stetocinsko ponasanje ovaj brutalni i bezosjecajni vandalizam reci, pronaci bestije pa njima kiselunu sipat u pivo i dat da piju..

I2
i2nd
15:42 13.05.2014.

Uhvatiti krivce i dati im da se kupaju u toj istoj kiselini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije