Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaški napad

U eksplozijama diljem Iraka poginulo najmanje 84 osoba

irak (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
Autori: mvi/VLM, ba/VLM
13.06.2012.
u 07:33

Meta napada bili su šijitski hodočasnici koji su bili na putu prema Bagdadu gdje su željeli odati počast imamu Kadhimu u njegovu svetištu

Najmanje 84 osoba poginulo je, a 300-tinjak ih je ozlijeđeno u nizu bombaških napada diljem Iraka. Čak 10 eksplozija odjeknulo je u Bagdadu, a većina poginulih šijitski su hodočasnici koji su se u glavnom iračkom gradu našli kako bi proslavili godišnjicu smrti imama Muse al-Kadhima, unuka proroka Muhameda, prenosi BBC.

U Bagdadu je poginulo najmanje 18 ljudi, a u eksplozijama dvaju autobombi u Hilli, od kojih je jednu aktivirao bombaš samoubojica, poginule su najmanje 22 osobe i 38 ih je ranjeno, donosi Reuters.

Još dvije autobombe eksplodirale su u većinski šijitskom gradu Baladu i ubile četvero ljudi, autobomba u Kerbali ubila je troje i ranila 17 ljudi, dok je u eksploziji u Haswi poginula jedna osoba. Tri su bombe eksplodirale u Kirkuku, a jedna od njih bila je namijenjena uredima predsjednika Kurdistana Massouda Barzanija. Ondje je poginula jedna i ranjeno više osoba.

- Želio bih upitati vladu, zašto stavljaju stranačka sjedišta stambenim četvrtima i među civile? Bombe još padaju, ubijaju i ranjavaju nedužne ljude - ispričao je jedan čovjek.

U napadima diljem Bagdada na jednoj od kontrolnih točki ubijena su i petorica vojnika.

Ključne riječi

Komentara 6

RI
Riznica
10:17 13.06.2012.

Dok ove vec poznate bombe po Iraku postavljene od CIA -Mosad agenata trenutno citate , muslimani Burme se bore za goli opstanak a Vecernjak ni mali prostor da dadne.. Jos jedan masakr nad muslimanima od strane budistickih rasista dogada sese u ovom trenutku pred ocima svjetske javnosti a svjetski mediji skoro da i ne spominju masakr muslimana u Burmi ili izvjestavaju o njemu iskrivljavajuci pravo stanje i zrtve .... Povod za masakr je bilo ubistvo Rahini nastavnice, koju je ubio jedan od budističkih mušrika, a potom njeno tijelo ostavio u blizini jednog muslimanskog sela, nakon čega je mušrička masa počela unaprijed pripreman masakr nad muslimanima Burme..Prema UN-u muslimani Burme su najugrozenija nacionalna manjima u svijetu ...

TT
The Time of Troubles 1612
12:48 13.06.2012.

Ovo zlo je doslo iz Saudijske Arabije zlo iz Saudijske Arabije je doslo u New York prije deset godina zlo iz Saudijske Arabije dolazi u Siriju zlo iz Saudijske Arabije zivi u Kavkazu zlo iz Saudijske Arabije prijeti Iranu

LA
Lavica7
13:23 13.06.2012.

Zlocesti S.dam! Gle kako im je sad krasno. Od veselja svaki cas...pucaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije