Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška vremena

U dva mjeseca ostali bez poslova vrijednih 300 milijuna kuna

janaf
01.06.2010.
u 17:04

Nakon što je HŽ poništio 100 milijuna kuna vrijedan natječaj za izgradnju vagona, brodski gigant ostao je i bez 200 milijuna kuna od posla za JANAF.

Samo u dva mjeseca brodski gigant Đuro Đaković ostao je bez poslova teških 300 milijuna kuna. Nakon što su Hrvatske željeznice nedavno poništile 100 milijuna kuna težak natječaj za izgradnju teretnih vagona, uslijedio je novi udarac - javni natječaj za izgradnju tri spremnika JANAF-a u Sisku umjesto brodskog Đakovića osvojila je Montmontaža iz Zagreba čime je slavonskobrodska tvrtka izgubila posao od 200 milijuna kuna na koji se već moglo računati.

Uložili žalbu

- Predali smo ponudu za natječaj s ukupnom cijenom od oko 215 milijuna kuna, što je čak nešto jeftinije od cijene koja je postignuta prije dvije godine za slične spremnike. Komisija za javnu nabavu JANAF-a ocijenila je da dvije ponude udovoljavaju propisanim kriterijima, naša i zagrebačke Montmontaže, i vjerovali smo da ćemo dobiti taj posao, no sada se to izjalovilo. Montmontaža je ponudila cijenu od oko 155 milijuna kuna, što je znatno ispod standardnih cijena na tržištu – kaže predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Zdravko Stipetić.

Prema njegovim riječima, gubitak ovog posla uvelike će ugroziti poslovanje nekoliko tvrtki iz okvira holdinga kao što su Elektromont ili Proizvodnja industrijske opreme. Uprava Đure Đakovića, potvrdio je Stipetić, uložila je prigovor na postupak javne nabave i konačni odabir izvođača. Ipak, pitanje je koliko će prigovor biti uspješan jer razlika u cijeni od oko 60 milijuna kuna predstavlja velik novac.

Sindikat na nogama

S rezultatom javnog natječaja nije zadovoljan ni sindikat, a predsjednik koordinacije sindikata Đure Đaković Željko Gavran kaže da razmatraju koje su im opcije na raspolaganju.

– Još ne znamo sve detalje, ali očekivali smo da posao dobije Đuro Đaković. Pričekat ćemo dovršetak žalbenog postupka, a ne bude li on zadovoljavajući, razmotrit ćemo koje akcije pokrenuti, no ovo ne može tek tako proći – kaže Gavran. U JANAF-u nisu mogli komentirati postupak javne nabave, mobitel predsjednika uprave tvrtke Ante Markova cijeli je dan bio preusmjeren na sekretaricu, a iz odjela korporativnih komunikacija nisu mogli komentirati slučaj.

– Pošaljite nam upit pismenim putem pa ćemo odgovoriti, no ne možemo vam jamčiti kada – rekli su nam u telefonskom razgovoru u odjelu za odnose sa javnošću u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 2

C1
c11dugi
20:07 01.06.2010.

Žalosno je za svaku firmu izgubiti i najmanji posao ali takav je kapitalizam. Bojim se samo ako je istina da je Montmontaža ponudila znatno nižu cijenu od tržišne da se ne radi o klasičnom hrvatskom dogovoru. Idemo s nižom cijenom,, a onda sve nadopunjavamo aneksima.

Avatar sebastian
sebastian
12:17 02.06.2010.

Podnijeli zalbu, isto tako vrijedi kao kad bi se meni zalili, ha,ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije