Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Dubrovniku završio 27. godišnji kongres međunarodne udruge EVU

U Dubrovniku završio 27. godišnji kongres međunarodne udruge EVU
Foto: Promo
1/6
16.10.2018.
u 14:51

Crne kutije u budućnosti će biti glavni izvor informacija o uzrocima prometnih nesreća

U Dubrovniku je završen 27. Godišnji kongres međunarodne udruge za istraživanje i analizu prometnih nesreća (EVU). Pred više od 300 sudionika i partnera, predavači su iznijeli nova saznanja i istraživanja koja će u budućnosti podići kvalitetu rekonstrukcije prometnih nesreća. Sudionici iz više od 30 zemalja svijeta, od Amerike do Japana, imali su prilike poslušati koji su trendovi koji dolaze i kakve se sve promjene očekuju.

Kongres je po prvi puta organiziran u Hrvatskoj, u suradnji EVU, EVU Croatia i Centra za vozila Hrvatske. Predavanja su održali predsjednik međunarodne udruge EVU Jörg Ahlgrimm, predsjednik EVU Croatia, prof. dr. sc. Goran Zovak, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Mario Madunić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i dekan Fakulteta prometnih znanosti, prof dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić.

Foto: Promo

Na kongresu su se također mogle čuti najnovije informacije o suvremenim mogućnostima provođenja vještačenja prometnih nesreća poput korištenja podataka o sudaru iz Event Data Recorder uređaja (tzv. crnih kutija). Također, predavanja su bila usmjerena i na analizu i prevenciju nastanka prometnih nesreća s motociklistima, a veliko zanimanje pobudilo su predavanja vezana uz iskustva drugih zemalja u prijevarama u osiguranju putem namještanja lažnih prometnih nesreća.

„Odaziv na kongresu je bio odličan, a posjetitelji su mogli čuti zanimljiva predavanja koje su na našem tržištu dosta aktualne, a vezana su za prometne nesreće. Naravno, cilj ovog i svih budućih kongresa, svakako je podići razinu svijesti o sigurnosti u prometu te na koji način svi možemo doprinijeti smanjivanju stope smrtno stradalih u prometu. “ – izjavio je Goran Pejić, savjetnik uprave za tehnička pitanja Centra za vozila Hrvatske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije