Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJMANJE 147 TISUĆA EURA

U Dubrovniku uhićen 57-godišnjak koji je iznuđivao i lihvario tri osobe

policija ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
27.10.2020.
u 10:37

Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen još u kolovozu, a uhićen je jučer jer je bio nedostupan policiji, a i za njim je bila raspisana tjeralica.

Dubrovačka policija je uhitila 57-godišnjaka osumnjičenog za više kaznenih djela iznude i lihvarenja tri osobe, za, prema dosadašnjim saznanjima, najmanje 147 tisuća eura, objavila je u utorak dubrovačko-neretvanska policija.

Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen još u kolovozu, a uhićen je jučer jer je bio nedostupan policiji, a i za njim je bila raspisana tjeralica.

Naime, osumnjičeni je prvi put uhićen krajem kolovoza i kazneno prijavljen za više kaznenih djela iznude i lihvarskog ugovora na štetu dvojice hrvatskih državljana, a nastavkom kriminalističke istrage početkom listopada utvrđeno je da je počinio veći broj kaznenih djela lihvarskog ugovora i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

 "Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura, obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura", ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU.

Iz dubrovačko-neretvanske PU još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.  

Komentara 1

DU
Deleted user
11:03 27.10.2020.

U Hrvatskoj kamatarenje je legalno, pustite čovjeka da mlati lovu i ljude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije