Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDICINSKE SESTRE
Povratak na članak

'U Dublinu zarađujemo četiri puta više, što je najvažnije, tamo nas cijene i stoje iza nas'

Ivana Nađ (40) i Nikolina Lisko (26) pukle su pod ovdašnjim pritiskom i trbuhom za kruhom otišle u Dublin.

Komentari 23

DU
Deleted user
08:43 06.09.2019.

Opet vi sa tom propagandom za iseljavanje!!! Ali i neistinama: koja medicinska sestra radi u Hrvatskoj za 400 eura???

VL
GA
Garevac
08:57 06.09.2019.

Ok. slazem se ali onda morate biti iskreni i reći da je i stanarina, kilogram kruha ili litra mlijeka isto četiri puta skuplja.

VL
US
USA
09:15 06.09.2019.

Da je ovo pravo novinarstvo, a nije onda bi novinar prvo provjerio sve cinjenice, recimo prosjecnu placu medicinske sestre koja nigdje nije 400€, pa bi doticnu osobu iz clanka detaljno pitao da iznese koliko joj tocno od place od 3000€ ostane nakon sto plati najam iole pristojnog stana, prijevoz do posla, hranu i ostale troskove kucanstva. Na to neka pribroji osiguranja, koliko kosta lijecnik, pogotovo stomatolog. Uz sve to neka evaluira i odvojenost od roditelja, rodbine, prijatelja i nacina zivota kojeg je imala tu, a zasigurno nema vani. S time da je medicinska sestra jos i placena puno vise nego vecina hrvata koji dodju pa rade najnize poslove. Ali bitno je stalno unositi nered u zemlju i kao po nekom master planu sugerirati ljudima da im je bolje vani.

VL
DU
Deleted user
09:07 06.09.2019.

Apel na "kreauture" krenite, krenite u svijet ima i za vas posla. Kante, krpe i vodu ne morate nositi - oni će vam sve dati. Ako treba čak i toplu vodu, a pogotovo osjećaj biti koristan član neke zajednice.

VL
ON
Onomatopeja
09:12 06.09.2019.

Eto kad dodje ludi Milojko teci ce med i mlijeko, zapravo se to zeli reci pa ce Irci odmah ostat bez nasih sestara jer ce svi hrlit natrag u Zokijevu Hrvatsku...Upravo najveca iseljavanja su i krenula za mandata SDPove Vlade , ali mediji nisu tad nista pisali o tome.

VL
BU
burza
10:20 06.09.2019.

Prvo radnik koji puni proracun radi za 4 tisuce kuna i ne pada mu na pamet strajkati a drugo ima sestara koje puno rade a bome i onih koje se bas ne pretrgaju od posla zanima me dali u irskoj sjede i ispijaju kave a kad ih zoves u sobu deru se na tebe i vrijedaju

VL
BU
burza
10:20 06.09.2019.

Prvo radnik koji puni proracun radi za 4 tisuce kuna i ne pada mu na pamet strajkati a drugo ima sestara koje puno rade a bome i onih koje se bas ne pretrgaju od posla zanima me dali u irskoj sjede i ispijaju kave a kad ih zoves u sobu deru se na tebe i vrijedaju

VL
Avatar dzambo
dzambo
08:59 06.09.2019.

Vanka se puno vise zaradi ali i dosta je toga skupo al koliko vidim mnogi i jos mogu plati stan, uzeti koju sitnicu, ustedjeti malo i otic na odmor il neko putovanje E sad nazad u HR. I ISTI POSAO koji ovdje mnogi rade ko ovi vanka kao primjer i koliko vidim radi se prekovremeno i mnogima nije to placeno adekvatno, a redovne plate su niske kad se uzme u obzir sve cijene u HR, jer te cijene prodajne su glavni faktor i ako je puno manja placa u HR. nego vanka zasto onda i te prodajne cijene nisu manje toliko puta nego vanka da je tak mnogi i ne bi isli vanka jer da od tih plata mogu platiti i stan, uzeti koju sitnicu,ustedjeti malo, otici na odmor ili putovanje nema razloga onda za ic vanka JER OSOBA BI MOGLA TACNO ISTO uradit u HR kao i vanka i to je to .i meni ne ide nikako u glavu ako je u HR. plata par puta manja nego na Zapadu ZASTO onda i nisu cijene prodajne par puta manje i ako neko trziste i potrosnja to pokazuje ka ''dokaz'' kako je moguce da to mjere sa tim niskim platama i da mnogi odlaze vanka bas zato sto im posao nije placen ''normalno'' na osnovu tih prodajnih cijena u HR. I et ako neko u Irskoj,Njemackoj ili bilo gdje u Zapadnim drzavama 3-4 puta bolje placen neg u HR. SIGURNO NEPLACA za mnoge proizvode 3-4 puta vise nego u HR. za jedan te isti proizvod. i ako je jeftino zdravstvo u HR, a vanka nije za pojedince mjesecno ''nije sve u tome'' jer ako platis sebi za zdravstvo drugo nemozes nista a vanka platis to isto skuplje al mozes jos drugo kupit i ustedjet...

VL
Avatar rubinet
rubinet
11:15 06.09.2019.

Ima samo 26 godina,a već je "pukla su pod ovdašnjim pritiskom ". Jadna žena !! A naše bake/ pa i majke /rađale su i odgajale 4,5 djece,radile ,glačale,kuhale... pa nisu " pukle"....

VL
BO
Bojnik
10:48 06.09.2019.

Ako vas tamo cijene....tamo i ostanite

VL
XD
xdm45
10:58 06.09.2019.

Otišle su u Dablin koji je najskuplji grad na svijetu gdje je najam stana 2000 eura jedino ako ne živi sa njih još dvadeset, a to je onda tek život možeš misliti.

VL
DU
Deleted user
13:17 06.09.2019.

Možda ću opet dobiti crveni karton, ali jadno je i bijedno ako svako malo u medijima promoviramo odlazak u inozemstvo i govorimo kako je tamo prekrasno. Često sam službeno putovao po Europi i znam kako je tamo. Osim toga tamo si uvijek stranac, a tvoja djeca tek malo natucalu hrvatski. Nakon jednog desetljeća i ti počinješ pričati i pisati nekakvim bastardom. Nit hrvatski, nit njemački. Sasvim mi je jasna poanta velike većine komentatora. Nema tih novaca zbog kojih bih otišao odavde.

VL
XD
xdm45
10:52 06.09.2019.

Opet propaganda haha ma gdje zarađuje 3000 eura kao medicinska sestra??Koja to medicinska sestra u Hrvatskoj radi za 400 eura koje su to laži. Opet vi sa tom Irskom kao da je tamo med i mlijeko, a što onda tii isti hrvati koji su otišli tamo dolaze da se liječe ovdje??malo to provjerite novinari dolaze ovdje se liječiti na naš račun jer nisu se odjavili sa zdravstvenog, a odande pljuju naravno tamo se sve plaća nema ništa besplatno. A da tamo zarađuju toliko to je samo propaganda. Sve naj o Irskoj, ali živjeti gdje stalno pada kiša,puše vjetar i gdje usred ljeta moraš nositi jaknu baš je lijepo. Znam jednu koja je rekla da joj se nešto na sralnu kišu, pa što si onda otišla tamo. I da takvi će se vratiti ovdje kad odu u penziju, pa će onda pasti na grbaću našeg zdravstvenog sustava, a neće sigurno Irskog.

VL
Avatar pipun
pipun
08:48 06.09.2019.

A u Walesu?

VL
AA
aabbcc
12:46 14.09.2019.

Treba prestati sa glupim poredjenjima jer svugdje je prosjecna placa radnika: troskovi stanovanja + hrana pa ako ostene dobro je. Ko je od place napravio vikendicu ili kucu u Dublinu ili Njemackoj ? To se moglo samo od place kod Tite i jos dobijes pride djabe stan i 10 dana na moru !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.