Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željka Markić

U drugi krug sa 250.000 birača više nego punoljetnih osoba

u ime obitelji
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.12.2014.
u 17:32

Smatramo da je nedopustivo da javna televizija sučeljavanje svede na poluzabavni show, kaže Markić

        Republika Hrvatska ulazi u drugi krug predsjedničkih izbora sa 250.000 više birača nego što je broj punoljetnih osoba, i to u situaciji kada je jedan od kandidata predsjednički kandidat stranke na vlasti, a ministar koji manipulira podacima vezanim za broj birača je ministar iz te iste stranke, poručila je članica Upravnog odbora udruge U ime obitelji Željka Markić na konferenciji za medije.

Naglasila je i kako je udruga od MUP-a i Ministarstva uprave zatražila da im dostave podatke o broju punoljetnih osoba koje imaju boravište u Hrvatskoj, a od Ministarstva uprave i broj birača iz registra birača.Presedanom u Europskoj uniji nazvala je situaciju u kojoj je moguće da postoji veći broj birača od broja punoljetnih osoba, a iskoristila je priliku i za kritiku HTV-ove predizborne debate.

– Smatramo da je nedopustivo da javna televizija, koju građani Hrvatske financiraju s preko milijardu i 200 milijuna kuna godišnje, napravi sučeljavanje s takvim niskim profesionalnim kriterijima u kojima se uloga i važnost predsjedničke funkcije svodi na poluzabavni show – istaknula je Željka Markić i dodala kako “svi znamo standarde bez obzira na to kakvi su naši stavovi o predsjedničkim kandidatima”.     

>> Krsnik: 'P' u PNUSKOK-u više ne znači policijski, nego politički

Komentara 7

BA
bakulušić
18:38 29.12.2014.

Gospođo Markić, 680000 glasova vodi jednog kandidata u drugi krug predsjedničkih izbora s mogućnošću pobjede. Vaših i naših 685000 glasova, odnosno, potpisa u ovoj državi nikome ništa ne znače. Nakon ovog iskustva sa brojem glasače u biračkim spiskovima ili, bolje reći lakrdije, svaka je rasprava suvišna. Zašto se trudite?

SA
santos008
20:14 29.12.2014.

Obavjestiti sve medjunarodne cindbenike,da se sprema velika pljacka glasova,sto moze dovesti do velikih protesta sa nesagledivim posljedicama.

FU
furest
18:27 29.12.2014.

Mozda je i razlog sto je sraz 38 naspram 37 posto a ne kao prije 66 naspram 40 posto 600 promatraca u ime obitelji na izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije