Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Dubravi

'Preživio je metke i bombe, a sad su njega i suprugu glave došli alkohol i hladnoća'

Zagreb: U derutnoj baraci pronadjena tijela muškarca i žene
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
17.01.2019.
u 18:47

Centar za socijalnu skrb još im je davno oduzeo djecu jer se nisu bili u stanju brinuti o njima, a nakon toga su se i Ida i Tomica skroz zapustili – prepričavaju njihovi poznanici

Preživio je metke, bombe, eksplozije i sve ostale horore koje su proživljavali branitelji na prvim crtama bojišnice u Domovinskom ratu, a sad su i njega i njegovu suprugu glave došli alkohol i hladnoća – drhtavim glasom Karlo Matić iz zagrebačke Dubrave govori o Tomici Šćuriću (58) i njegovoj tri godine mlađoj supruzi Idi.

Njihova su tijela, naime, susjedi u srijedu usred dana pronašli kako beživotno leže unutar derutne barake smještene stotinjak metara od trgovačkog centra Garden Mall u zagrebačkoj Dubravi. U istoj toj derutnoj baraci u kojoj nije bilo struje, vode i drugih uvjeta potrebnih za koliko-toliko normalan život, a oko koje su bili razbacani ostaci hrane, smeća, plastičnih boca, ali i fekalije i različite vrste krupnog otpada, supružnici su živjeli posljednjih desetak godina.

– On je bio branitelj u 145. brigadi koji je prošao gotovo sva bojišta, primao je braniteljsku mirovinu, ali očito ju je trošio uglavnom samo na alkohol i cigarete. Živio je u zgradi tu u Dubravi iz koje su ga prije deset ili 15 godina izbacili, nakon čega se sa suprugom uselio u tu baraku. Centar za socijalnu skrb još im je davno oduzeo djecu jer se nisu bili u stanju brinuti o njima, a nakon toga su se i Ida i Tomica skroz zapustili – prepričavaju njihovi poznanici.

Život im se nakon toga uglavnom svodio na gotovo svakodnevno konzumiranje alkohola unutar te barake u kojoj su živjeli, ponekad su znali ne izlaziti iz nje i po nekoliko dana. Svađe između njih također su bile česte pa su ih susjedi zbog galame u gluho doba noći često znali prijavljivati i policiji, koja je dolazila, ali isto tako brzo i odlazila, a nikad se ništa nije mijenjalo. Susjedi bi im znali davati hranu, odjeću i slične potrepštine, i tako se sve odvijalo godinama. Sve do tragedije koja se dogodila u noći s utorka na srijedu kad su se oboje napili, zaspali i, iako to još mora potvrditi nalaz obdukcije, najvjerojatnije smrznuli.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Komentara 35

BL
Blabla
20:35 17.01.2019.

Alkohol je bolest i unisti milijune ljudi u svijetu ,tako da ovaj nesretni Tomica i njegova Ida nisu iznimke. Možeš im dati stan ,lovu i neznam šta oni će sve to popiti i uništiti . Zato ne razumijem ljude uu komentarima koji se odmah obruše na državu .

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:14 17.01.2019.

Nitko njima nije mogao pomoći, osim njih samih.

JM
ja-ma
21:18 17.01.2019.

Kako smrzli pa tu noć je bilo 10°C?! Prije će biti ugljikov monoksid od peći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije