Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(ne)vrijeme

U četvrtak unutrašnjost čeka još 'žešći val' snježnog nevremena!

'14.01.2013., Karlovac - Tijekom noci i prijepodneva u Karlovcu je napadalo 44 centimetara bijelog pokrivaca. Ulice i nogostupi su gotovo neprohodni, brojni gradani i ralice od ranih jutarnjih sati ci
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
14.01.2013.
u 18:25

Idući će tjedan biti još hladnije, temperature će se spustiti do -10 Celzijevih stupnjeva, a ispod ništice bit će i u Dalmaciji

Snijeg je blokirao i poremetio životni ritam u unutrašnjosti zemlje i na Kvarneru. Zbog usporenog i otežanog prometa mnogi su učenici ostali kod kuće. Zimska oprema bila je obvezna u Rijeci i okolici, a palo je od 20 do 40 centimetara snijega.

>> AK Siget: Neki voze s podignutim ralicama da uštede na gorivu!

>> Šokantno: Ovako sada izgleda autocesta A1!

Otkazana nastava

Katamarani prema kvarnerskim otocima nisu plovili, za razliku od trajekata, dok je promet Gorskim kotarom bio otežan. Sve ceste koje od Karlovca vode preko Like i Gorskog kotara bile su zatvorene za kamione s prikolicama i tegljače, a ostala vozila kretala su se sporo. Unatoč snijegu, kojeg je u Karlovcu napadalo 50 centimetara, a bilo je i leda na većini prometnica, policija nije zabilježila povećan broj nesreća.

Autobusni promet i prema sjevernom Jadranu i prema Dalmaciji bio je otežan – autobusi na većini linija koje prolaze kroz Liku i Gorski kotar kasnili su oko pola sata. U Karlovcu je pod teretom snijega popustila konstrukcija teniskog balona pokraj sportske dvorane Mladost, a urušio se i šator na Hrvatskom olimpijskom centru na Bjelolasici, u kojem je i restoran. Na sreću, bio je zatvoren! U Varaždinu je danas otkazana nastava u svih sedam osnovnih škola i Centru "Tomislav Špoljar", kao i u OŠ Štrigova u bregovitom dijelu Međimurske županije.

>> FOTO Na zagrebačkim ulicama i dalje kaos, putuje se satima

– Školski autobusi nisu vozili pa smo odgodili nastavu. U godišnjem planu predviđeni su slobodni dani za takve izvanredne situacije, no nismo mislili da će to biti odmah prvi dan nakon praznika – kazao je ravnatelj Stanislav Rebernik. Na nastavu tako nije išlo 230 učenika. Na koprivničkom području jučer ujutro palo je oko 33 centimetra snijega, a na križevačkom području 36 centimetara. U područnom uredu za zaštitu i spašavanje Koprivnica kazali su da zbog snijega nisu imali većih problema. Za razliku od većeg dijela Hrvatske koji je bio na mukama, Vukovarci su se grijali na 10 Celzijevih stupnjeva, a neugodan je bio jedino jak vjetar.

Loše će vrijeme potrajati

Dežurna sinoptičarka DHMZ-a kaže da će u Zagrebu i okolici, gdje je padao, snijeg nastaviti povremeno padati do subote, a u četvrtak slijedi još jedan, ali još "žešći val". Bit će hladno i snijeg će se zadržati, a sljedeći tjedan bit će još hladnije, osobito noću. Najniže temperature spustit će se do -10 C, a dnevne će biti malo ispod ništice.

U dijelu zemlje u kojem nije padao snijeg, u Slavoniji i Lici, cijeli će tjedan biti padalina na granici snijega i kiše (u istočnoj Slavoniji uglavnom kiša), a u Lici će u četvrtak okrenuti na snijeg. U Dalmaciji će biti kišno, a idući tjedan i izuzetno hladno. Temperature će se spustiti ispod ništice.

>>Jeste li imali problema u prometu i vraćajući se s posla? Jeste li zapeli u snijegu? Javite nam se sa svojim iskustvima i šaljite na fotografije na e-mail dojavi@vecernji.net

Komentara 52

LA
larala
19:16 14.01.2013.

14.01.2013. u 19:08h El Indio je napisao/la: hohoho purgeri ce poludit, jadni nema im ko cistit snijeg ispred dvorista .............................................................................................................................. dragi, nije problem purgerima cistit snijeg vec je problem što nemaš kud s njim....a, pošto vidim da si ti jako mudra i sposobna osoba predlažem ti da dođeš u zagreb i pomogneš....

XN
xnet0822
19:42 14.01.2013.

Mihac, lopatu u ruke i odi vanka čistiti snijeg ! I bez zabušavanja molim !

XP
xpsp1a
20:02 14.01.2013.

čekao sam je.... tramvaj od 16:10 do 18:45 na stanici Zapruđe, naravno nisam ga dočekao, uspio sam taksistu na semaforu ulovit koji me prebacio do autobusnog, tamo sam čekao slijedećih pola sata kada je naišao tramvaj za spremište Dubrava, daljee od Dubrave sam pješačio jer nemam puno i stigao kući u 19:50 sa posla, inače dolazim u 17:00... da znam da me admin neće obrisati Bandiću sad bih ti spomenuo užu i širu familiju, i tebi i onome tko je naručio ove supermoderne niskopodne tramvaje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije