Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azili za životinje puni

U četiri romska naselja luta 2000 necijepljenih pasa

pas
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
08.12.2015.
u 07:15

Međimurska policija pronašla je šestero maloljetnika koji su u Pribislavcu mučili i ubili psa

Policijska uprava međimurska pronašla je šestero počinitelja koji su prije nekoliko dana na livadi u Pribislavcu mučili i usmrtili psa. Svi su maloljetnici, a petorica su mlađa od 14 godina. Zlostavljanje životinje snimili su mobitelom i objavili na društvenim mrežama.

– Pronašli su napuštenog psa i nahuškali na njega svoje pse, među kojima je bio i pit bul. Jedan od dječaka potom je uhvatio psa, udarao njime o zemlju i usmrtio ga – kaže načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

O problemima s napuštenim psima u 12 romskih naselja u Međimurju govori se već godinama, no rješenja nema zbog nedostatka novca. Samo u četiri od tih 12 naselja luta oko 2000 nečipiranih i necijepljenih pasa. Općine tvrde da nemaju novac, a azili su puni, pa će se ponovno zatražiti pomoć države. 

>> Napušteni psi na ulicama i u limenim boksovima čekaju azil 

>> Barba je tri godine živio na Žarkovici, s volonterima koji su ga spasili

Komentara 8

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
08:34 08.12.2015.

Romi su svuda problem.

MI
mirr
13:03 08.12.2015.

iliti po pasjim naseljima lutaju romi ;-)

EX
extrem
07:21 08.12.2015.

Neja ste vi pse brojali za djecu nema veze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije