Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTOST

U četiri dana srušila se dva američka borbena aviona, pokrenuta istraga

Foto: REUTERS/George Frey
1/6
21.05.2020.
u 15:00

Kako su naveli dužnosnici, nitko nije ozlijeđen u padu, niti su zabilježena oštećena imovina civila.

Američko vojno zrakoplovstvo objavilo je da se u utorak navečer tijekom slijetanja u vojnu bazu Eglin srušio borbeni avion F-35A. Pilot se nalazi u stabilnom stanju nakon što je uspješno uspio iskočiti iz zrakoplova. 

Borbeni avion 58. borbene eskadrile srušio se tijekom rutinskog noćnog treninga u bazi koja se nalazi istočno od grada Pensacole u američkoj saveznoj državi Floridi. Kako su naveli dužnosnici, nitko nije ozlijeđen u padu, niti su zabilježena oštećena imovina civila, prenosi CBSNews. 

1/6

Međutim, kako je samo četiri dana ranije još jedan borbeni avion se srušio u blizini baze pokrenuta je istraga koja bi trebala utvrditi sve okolnosti događaja. 

U prošli petak tijekom treninga srušio se borbeni avion F-22 u blizini iste vojne baze. I u tom slučaju, pilot je uspio na vrijeme iskočiti iz zrakoplova. 
 

Komentara 22

LI
liliZG
13:41 21.05.2020.

Neki čip made in kina zakazao.

NL
ne__lupetaj
21:02 21.05.2020.

Super, bar im katapultiranje radi besprijekorno. Bar nesta za pocetak. Da li je ikad utvrdjeno zasto je pao jedan od onih , za amere otpisanih pa hrvatskoj donirani helihopter?

NE
nečešrazbojniče
16:12 21.05.2020.

Predlažem povečati budžet za vojna istraživanja, pod hitno, bar za 100 milijardi dolara i odmah uplatiti proizvođaču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije