Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVE VEZE

U Češkoj prosvjedovali protiv nove ministrice bliske bivšem premijeru

Prosvjed u Pragu
Foto: Reuters
1/2
29.04.2019.
u 23:20

Česi su marširali ulicama svojih gradova protiv Marije Benešove koja je već u dva navrata bila ministrica pravosuđa, a prije toga i državna odvjetnica

Tisuće Čeha izašle su u ponedjeljak u Pragu i u drugim gradovima na ulice prosvjedujući protiv imenovanja nove ministrice pravosuđa koju smatraju bliskom saveznicom premijera Andreja Babiša protiv kojeg se vodi proces zbog navodne prijevare u korištenju 2 milijuna eura vrijedne europske subvencije.

Bivšu članicu socijaldemokratske stranke CSSD, Mariju Benešovu bi u utorak trebao imenovati predsjednik Miloš Zeman, sklon Babišu kao i budućoj ministrici.

"Neovisno pravosuđe", "Nismo slijepi", "Želimo poštenu vladu", uzvikivali su prosvjednici defilirajući s češkim i zastavama EU na poziv NGO "Milijuni trenutaka za demokraciju".

"Svjedoci smo nastojanja da imaju pravosuđe pod kontrolom", izjavio je Mikulas Minar, predstavnik te NGO koja je već organizirala više prosvjeda protiv Babiša i Zemana.

"Bojimo se će da će se premijer izmaknuti pravosuđu", rekao je.

Slični prosvjedi održani su i u stotinjak drugih gradova i mjesta, rekli su organizatori.

Benešova je već bila ministrica pravosuđa 2013. i 2014. i državna odvjetnica od 1999. do 2005. i sada bi trebala zamijeniti Jana Knezineka, koji je u ostavci.

Abu Bakr al Baghdadi govori o napadima na Šri Lanku

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stric5
01:31 30.04.2019.

...i u Češkoj antife muljaju ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije