Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne može u plovilo

U čamac mu se uselile patke

patka
19.04.2010.
u 16:22

Duško je unazad 35 godina svakoga travnja čamcem odlazio sa svojom suprugom na ušće Drave i Dunava i ondje provodio po mjesec dana, no ove će godine to učiniti tek kada se izlegnu pačići i budu dovoljno veliki da se sami brinu o sebi.

Zbog patka koji ljubomorno čuva svoje potomstvo, Osječanin Duško Arsenić (79) već danima ne može u svoj čamac usidren u osječkoj Zimskoj luci.

U njega se, naime, uselila patkova bolja polovica koja već danima u kabini za spavanje sjedi na jajima i čeka da se izlegne dvanaestero pačića.

– Prvo jaje pronašao sam na ulazu u kabinu, uzeo sam ga i stavio na krevet unutar čamca te napravio gnijezdo. Nakon nekoliko dana došao sam ponovno i vidio kako je patka izlegla još 11 jaja. Od 10. travnja sjedi na njima, a pačiće očekujemo za jedno četiri tjedna – ponosno priča 79-godišnjak koji zbog svoje nove ljubimice prvi put nakon 35 godina neće isploviti iz Zimske luke za Praznik rada.

Duško je, naime, unazad 35 godina, svakoga travnja čamcem odlazio sa svojom suprugom na ušće Drave i Dunava i ondje provodio po mjesec dana, no ove će godine to učiniti tek kada se izlegnu pačići i budu dovoljno veliki da se sami brinu o sebi.

– Kada se izlegnu mladi, ostavit ću ih još nekoliko dana na brodu i hraniti dok malo ne ojačaju jer se bojim da ih vrane ne pojedu ako budu premaleni – kazao nam je Duško.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije