Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj varšavska

U blokadi uhićen 21 prosvjednik i čeka ih prekršajna prijava

Varšavska (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/9
29.07.2010.
u 12:12

Prosvjednici su najavili kako će nastaviti s iznenadnim blokadama radova u projektu Cvjetni prolaz do rujna, kada će organizirati masovne prosvjede

Policija je danas privela 21 aktivista Zelene akcije i Udruge Pravo na grad koji su ponovno tijelima blokirali prilaz gradilištu u Varšavskoj i zaustavili kamion koji je trebao tamo ući. Aktivisti su se okupili kako bi zaustavili radove HOTO grupe u projektu Cvjetni prolaz iznenadivši policajce na ulazu na gradilište. Ubrzo nakon toga policija je zaustavila promet Gundulićevom i Varšavskom, ogradivši to područje policijskom trakom, nakon čega su privedeni prosvjednici u “marice”.

Bit ćemo nepredvidivi

– Bit ćemo nepredvidivi i, suprotno najavama u medijima, nastavljamo s prosvjedima. Nije nam jasno zašto građani moraju platiti 12 milijuna kuna za rampu za koju se ne zna hoće li ičemu koristiti i zašto se radi tako brzim tempom. Iskopava se rupa koja ne vodi nikamo jer investitor nema sve potrebne dozvole pa postoji mogućnost da usred pješačke zone ostane samo jama – rekao je Tomislav Tomašević prije nego što je i sam priveden.

Teodor Celakoski, iz Prava na grad, prozvao je i Vladu te ministra Tomislava Karamarka. – Ovakva akcija pokazuje da ćemo biti uhićivani sve dok je HDZ na vlasti i njihov ministar Karamarko te da će i gradska vlast, kao i državna, i dalje provoditi teror nad građanima - ogorčen je Celakoski.

Ako se nastavi iskopavanje jame, aktivisti će pozvati građane da je zatrpaju.

Prekršajne prijave

– Kontinuirano ćemo pozivati građane da nam se pridruže u akcijama, a ako se radovi ne zaustave, u rujnu ćemo organizirati masovne prosvjede – dodao je.

Prosvjednici su u “maricama” prevezeni u prostorije Policijske uprave zagrebačke, a među njima je i Mate Kapović, mladi jezikoslovac.

– Nakon što su se aktivisti oglušili na policijska upozorenja i zapovijedi i blokirali promet, prevezeni su u naše prostorije, u kojima će se obaviti prekršajna obrada – rekla je Jelena Dikić, predstavnica Policijske uprave zagrebačke.

Komentara 284

ES
EStreljnikov
14:34 29.07.2010.

Lester \"Bo\" McCalebb kaže da je toliko rasturio vaginu tvoje drage, da bi mu sada stvarno dobro došao neki analni otvor. Preporučam da mu ponudiš svoj! I prestani spominjat Srednju Europu, das hoert sich so schrecklich an wenn es aus deinem Mund kommt. Pfui!

OB
-obrisani-
14:34 29.07.2010.

. Analizirali smo nacionalnu strukturu ovih anarhista i antikrista Među ovima nema NITI JEDNOG Hrvata , niti u tragovima Ovi su financirani iz Beograda da bi pravili kaos po Hrvatskoj

ČI
Čiko121
14:34 29.07.2010.

EStreljnikov! Teodor ti je čisti Makedonac. Dobio ime po ocu, a i faca je balkanska. Ma pogledaj ti njih dvojicu na slici tri (Celakoskog i Tomaševića) kako su bijesni. Pa neka onda netko kaže da je Mamić iskolačio oči. Inače Celakoski je stanovnik Zagreba od 90-ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije