Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Međimurju

U bivšoj vojarni radi i studira 1500 ljudi, surađuju i s Porscheom

Čakovec: Zoran Milanović obišao Tehnološko-inovacijski centar Međimurje
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/9
19.10.2020.
u 15:44

- Ovaj Centar znanja ima desetak institucija u koji posljednjeg desetljeća uloženo više od 95 milijuna kuna, veći, dijelom povučenih iz europskih fondova - istaknuo je Posavec.

Uspjeli smo prebroditi krizu sami, nismo tražili pomoć, iako smo bili zatvoreni oko tri tjedna u ono proljetno doba - istaknuo je Davor Zidarić, direktor tvrtke Centrometal u Macincu, koju je posjetio predsjednik Zoran Milanović.

Centrometal zapošljava 245 radnika i izvozi 70 posto proizvoda, od kotlova za centralno grijanje do solarnih sistema. Prihod joj je prošle godine bio oko 270 milijuna kuna, što je porast od desetak posto.

Tijekom prvog službenog posjeta Međimurskoj županiji Milanović je, uz ostalo, obišao Centar znanja i prvu znanstveno-istraživačku ustanovu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj u području strojarstva - Razvojno-edukacijski centar Metalska jezgra. Radi na prostoru bivše vojarne koji je, kako je rekao župan Matija Posavec, dobar primjer revitalizacije bivših vojnih objekata.

Čakovec: Zoran Milanović obišao Tehnološko-inovacijski centar Međimurje
1/9

- Ovaj Centar znanja ima desetak institucija u koji posljednjeg desetljeća uloženo više od 95 milijuna kuna, veći, dijelom povučenih iz europskih fondova - istaknuo je Posavec i dodao da tu radi ili studira više od 1500 ljudi.

- Imamo dva istraživačka centra, Međimursko veleučilište, tri zgrade Tehnološko-inovacijskog centra, studentski dom, razvojne agencije i institucije, a na ovom prostoru se proizvodi i software kojeg koristi Porsche - rekao je Posavec koji je predsjedniku predstavio i 70 kapitalnih projekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije