Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA RIVER

U BiH uhićeno pet osoba povezanih s krijumčarenjem migranata

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
09.09.2019.
u 12:56

U priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni kontaktirali s osobama iz Hrvatske, Srbije i Slovenije te da su za visoke novčane iznose krijumčarili skupine o po nekoliko desetaka migranata ka državama-članicama EU

Pet osoba uhićeno je u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji usmjerenoj protiv organizatora krijumčarenja ljudima, potvrdili su tijekom dana iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.

Akcija pod kodnim nazivom "River" provedena je u više gradova na sjeveru Bosne a policajci su tragali za osobama koje se terete za kaznena djela udruživanja u kriminalne skupine radi krijumčarenja migranata tijekom ove godine.

Uhićenja i pretrage objekata koje su koristili osumnjičenici provedene su na području Prijedora, Bosanske Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada.

U priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni kontaktirali s osobama iz Hrvatske, Srbije i Slovenije te da su za visoke novčane iznose krijumčarili skupine o po nekoliko desetaka migranata ka državama-članicama EU odnosno ka Hrvatskoj i Sloveniji.

Kako je istaknuto akcija "River" je zapravo koordinirana međunarodna operacija u kojoj sudjeluje više država a cilj joj je borba protiv ilegalnih migracija na području zapadnog Balkana.

>> Video: Slatina Pokupska: Kombi s migrantima sletio u Kupu, vozač pobjegao

Komentara 1

DU
Deleted user
15:35 09.09.2019.

Hvala bogu da su se i oni probudili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije