Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSKI KRIMINAL

U BiH uhićen još jedan osumnjičeni iz afere Flajš za kojim je Hrvatska raspisala tjeralicu

Sarajevo Zgrada Državne agencije za istragu i zaštitu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
01.07.2020.
u 19:12

Policijski dužnosnik iz SIPA-e je za Hinu potvrdio kako se radi o Dariju Periću (1975.) iz mjesta Poprata kod Stoca

Još jednoga osumnjičenika iz afere Flajš Darija Perića, čije izručenje traži Hrvatska zbog gospodarskih malverzacija, uhitili su u srijedu kod Stoca u BiH pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), doznaje Hina iz policijskih izvora. 

Kako su priopćili iz SIPA-e, njezini pripadnici su u mjestu Popratima kod Stoca locirali osobu za kojom je Ured Interpola u Zagrebu raspisao tjeralicu te su ga uhitili i priveli u svoje prostorije u Mostaru zbog kriminalističke obrade. Precizira se da se osumnjičena osoba, kojoj nisu u priopćenju navedeni inicijali, dovodi u svezu s 'kriminalnim udruživanjem, utajom poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarstvenom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Kaznenim zakonom Republike Hrvatske'. Ta su kaznena djela počinjena u razdoblju od siječnja 2017. do kraja 2019. godine na  području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Policijski dužnosnik iz SIPA-e je za Hinu potvrdio kako se radi o Dariju Periću (1975.) iz mjesta Poprata kod Stoca. USKOK je ranije potvrdio da je otvorio istragu protiv 38 osoba i devet tvrtki preko kojih su, kako se sumnja, njihovi vlasnici izvukli nešto više od 20 milijuna kuna. Uz to su, priopćio je USKOK, utajili i oko 11,3 milijuna kuna poreza. Ranije su na području BiH uhićeni Oliver i Ivan Kolobarić te Matea Prskalo.

>> FOTO Za utaje poreza sumnjiče 38 osoba, među osumnjičenima i Ana Karamarko

Sarajevo Zgrada Državne agencije za istragu i zaštitu
1/6

Komentara 1

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
23:18 01.07.2020.

Sve poštene ‘rvatne koji se kunu u zastavu, koji su veći Hrvati od Stjepana Radića a pokradose gdje god sta stignu! Uvijek ste bili prosjaci i ostat ćete takvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije