Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE RASTU U REGIJI

U Beogradu pretrpane bolnice, u BiH najavljuju oštrije mjere

U BiH počelo cijepljenje protiv koronavirusa ruskim Sputnjikom V
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/3
08.03.2021.
u 18:46

Srbija je jedan od rekordera Europe i svijeta po broju cijepljenih, ali unatoč tome bilježe nagli porast broja zaraženih

Očekivalo se da će s ljepšim danima, početkom cijepljenja i proljećem početi normalizacija života širom Europe, a umjesto toga svjedočimo stalnom porastu broja zaraženih.

Tome pogoduju i novi sojevi virusa poput britanskog, brazilskog, a sada i češkog. Srbija je jedan od rekordera Europe i svijeta po broju cijepljenih, ali unatoč tome bilježe nagli porast broja zaraženih pa je tako prošlog vikenda tamo bilo zatvoreno sve osim pekarnica i prodavaonica mješovite robe. Ista mjera najavljuje i za sljedeći vikend.

Posebno je pogođen Beograd iz kojeg najavljuju da će zbog nedostatka bolničkih kapaciteta COVID pacijente slati u druge gradove na liječenje. I u Izraelu, u kojem je cijepljeno više od 50% građana i održan je i prvi koncert na otvorenome, raste broj zaraženih pa su tako jučer izvijestili o 1685 novih slučajeva.

Broj zaraženih raste i u BiH gdje najavljuju mogućnost donošenja strožih epidemioloških mjera. Na korak do punoga zaključavanja je i Crna Gora koja je već tjednima među vodećima po postotku zaraženih.

Slovenija je uvela oštrije mjere na granici prilikom ulaska u državu tako da će negativan test na koronavirus, ne stariji od tjedan dana, pri prelasku slovenske državne granice trebati imati i oni koji ulaze iz Hrvatske. Neće se morati testirati samo djeca mlađa od 13 godina, ali negativan test moraju pokazati oni koji ih voze.

Njemačka je produljila zatvaranje do 28. ožujka s mogućnošću otvaranja, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Zbog širenja koronavirusa u Austriji su zatvorene cijele regije poput općine Hermagor gdje je mještanima zabranjen izlazak iz granica općine. Grčka je donijela odluku o produljenju zabrane dolaska zračnim, kopnenim i morskim putem putnicima iz okolnih zemalja, a to pravilo vrijedi i za putnike iz zemalja Trećeg svijeta. I u Italiji najavljuju nova ograničenja...

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 19

DU
Deleted user
20:13 08.03.2021.

Sad vidimo koliko je cjepivo neučinkovito.

DE
Demigodessnixie
19:58 08.03.2021.

Di vam je ta regija i kakve veze Hrvatska ima s tim...kao dio EU zar ne mislita da bi zeljeli cuti vijesti iz EU zemalja...Ceska, Poljska, Irska, Finska, Spanjolska rings any bell??

Avatar southman
southman
19:13 08.03.2021.

Pa kako to. Pa Srbija se procijepila sa vrhunskim cjepivom a svi oboljeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije