Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali prihodi

U Benkovcu odlučili ukinuti naplatu parkiranja

'ZADAR, 22.04.2010. Grad Benkovac - ilustracija Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
'Dino Stanin/PIXSELL'
23.04.2010.
u 08:30

Nismo htjeli dizanjem cijena ići na štetu građana, obrazložio je gradonačelnik Branko Kutija odluku koja će se, ako je potvrdi gradsko vijeće, primjenjivati od 1. svibnja.

Parkiranje na zadarskom području postaje sve veći problem, i to ne samo zbog nedostatka parkirališnih mjesta.

Malo godišnjih karata

Naime, nakon što je Zadar nedavno s tvrtkom Gortan raskinuo ugovor o najmu javne garaže, koja je zjapila prazna i pokazala se potpuno neisplativom, nerentabilnost kada je riječ o parkiranju odrazila se i na Benkovac. No, za razliku od Zadra, koji će proračun tvrtke mjerodavne za parkiranje krpati i ljetnim poskupljenjem sata parkiranja na deset, odnosno 12 kuna, u Benkovcu su nakon tri godine odlučili posve ukinuti naplatu parkiranja. Potvrdio nam je to i Mirko Erstić, benkovački dogradonačelnik, koji kaže da će ta odluka, prihvati li je benkovačko Gradsko vijeće, stupiti na snagu 1. svibnja.

– Komunalna tvrtka Benković, u čijoj je ovlasti održavanje i naplata parkiranja u Benkovcu, dala je prijedlog da se ukine naplata na gotovo 300-tinjak parkirališnih mjesta. Razlog je to što održavanje parkirališta, odnosno i plaće djelatnika, stoji više nego što se prikupi naplatom parkiranja. Činjenica jest da se tijekom uvođenja naplate parkiranja računalo na to da će se dijelom i od godišnjih karata uspjeti podmiriti troškove za održavanje, no to se nije dogodilo, pa iz komunalne tvrtke nisu predložili poskupljenje, nego su predložili da se naplata parkiranja posve ukine – rekao nam je Erstić.

Mjesečno ubirali 6000 kn

Grad Benkovac, inače, ima gotovo pet tisuća stanovnika, a s pripadajućim okolnim selima gravitira mu dnevno i oko 10.000 ljudi. No, unatoč velikom broju vozila tristotinjak parkirališnih mjesta nije se naplaćivalo sukladno očekivanjima, a u Gradu očito ne očekuju da će u budućnosti biti bolje.

– Mjesečno smo od naplate parkiranja u posljednja četiri mjeseca imali prihod od oko 6000 kuna, što nije dovoljno ni za plaće dvojici djelatnika, koji sada neće dobiti otkaz, nego će biti raspodijeljeni. Mi nismo htjeli povećati cijenu parkiranja jer bi to u ionako teškoj gospodarskoj situaciji bilo na štetu građana – rekao nam je benkovački gradonačelnik Branko Kutija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MI
miso
11:51 23.04.2010.

Bravo Benkovac. Vi ste krenuli, Zagreb će vas slijediti (prije ili poslje izbora).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije