Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČARENJE LJUDI

U Austriji u bijegu od vojne patrole ozlijeđeno 11 ilegalnih migranata

Karlovac: U redovnoj akciji policije i carine na odmorištu Draganić pronađen kamion s migrantima
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
18.09.2022.
u 13:47

Nesreća se je dogodila kada je vozilo rumunjskih tablica odbilo se zaustaviti na zahtjev vojne ophodnje. Vozač automobila umjesto da stane stisnuo je papučicu gasa i zaobišao vojnu kontrolu, no u sljedećem lijevom zavoju je zbog velike brzine kretanja vozila sletio s ceste, stoji u policijskom izvješću

U bijegu pred vojnom patrolom koja kontrolira u austrijskoj saveznoj pokrajini Gradišće područje uz austrijsko-mađarsku granicu, omiljeno među krijumčarima ljudima, danas ujutro oko 6,30 sati vozilo s ilegalnim migrantima iz Indije, Pakistana i Afganistana sletjelo je s prometnice i udarilo u drvo kraj ceste. Prema policijskom izvješću  od 16 osoba u vozilu 11 ih je ozlijeđeno, od čega dvije teško. 

Nesreća se je dogodila kada je vozilo rumunjskih tablica odbilo se zaustaviti na zahtjev vojne ophodnje. Vozač automobila umjesto da stane stisnuo je papučicu gasa i zaobišao vojnu kontrolu, no u sljedećem lijevom zavoju je zbog velike brzine kretanja vozila sletio s ceste, stoji u policijskom izvješću. U vozili su bili, uz vozača koji je rumunjski državljanin i 15 muškaraca, sve ilegalci iz Pakistana, Indije i Afganistana. Vozač je uhićen i prebačen u obližnju bolnicu.

Na mjesto nesreće izašlo je 11 policijskih vozila, 47 vatrogasaca i 6 vozila Hitne pomoći.

Zamjenik šefa Pokrajinske policije Gradišće Lukas Liedel je rekao kako su sve službe pomoći ''brzo stigle i odlično funkcionirale''. Teško ozlijeđeni su helikopterom prebačeni u obližnje bolnice, jedan u Željezno, a drugi u Bečko Novo Mjesto.

Austrijska pokrajina Gradišće ima sve veći problem s krijumčarima ljudi s Istoka, jer se stalno događaju incidenti i nesreće upravo na među krijumčarima omiljenim graničnim prijelazima između Mađarske i Austrije, koje ne samo temeljito nadgleda pokrajinska policija nego i vojska. Unatoč toga kontinuirano se redaju incidenti. U kolovozu 2015. godine na austrijskoj strani u Gradišću pronađen je kraj autoceste kamion s  71 mrtvom osobom. Sve ilegalni migranti. U listopadu 2021. dvoje mrtvih izbjeglica u teretnom vozilu u Siegendorfu kraj Željeznog.  Još troje mrtvih i 17 ozlijeđenih  u kolovozu ove godine na austrijsko-mađarskom graničnom prijelazu Kittsee. Uz sve policijske mjere predostrožnosti i suradnju s mađarskim kolegama tragična serija krijumčarenja ljudi, nažalost se nastavlja.

VIDEO Policija i hitna spašavale onemoćale migrante u Novom Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sasha68
16:50 18.09.2022.

došli vam inžinjeri i doktori a vi tako- e svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije