Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Austriji političke svađe - treba li uvesti obvezno cijepljenje protiv koronavirusa?

FILE PHOTO: Small bottles labeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe are seen in this illustration
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
21.05.2020.
u 17:40

Austrijski mediji ističu kako je epidemiološka situacija trenutno u Austriji „pod kontrolom“

Nove brojke austrijskog Ministarstva socijalne skrbi, zdravlja i njege objavljene u četvrtak pokazuju da je broj „aktivno“ oboljelih osoba od koronavirusa u Austriji i dalje u padu i da je trenutačno još bolesna „samo“ 761 osoba, od čega najviše u Beču, njih preko 400, što i nadalje zabrinjava zdravstvene djelatnike i političare na lokalnoj i saveznoj razini.

Od ukupno dosad 16.325 potvrđenih slučajeva zaraze, najviše zaraženih je u Tirolu (3.534), Beču (3.014) i Donjoj Austriji (2.806). Broj hospitaliziranih osoba porastao je u posljednjih 24 sata na 188, uključujući 32 osobe u intenzivnoj njezi, što je za pet osoba manje nego prethodnog dana. Do sada je u Austriji od posljedica koronavirusa umrlo 633 osoba. Najviše u Beču (144), Štajerskoj (142) i Tirolu (107). Posljednjih dana nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj.

>> VIDEO Ivan Đikić o najnovijim saznanjima o koronavirusu i razvoju cjepiva

Podaci također pokazuju da je do četvrtka na Covid-19 u Austriji testirano 385.607 osoba. Mediji ističu kako je epidemiološka situacija u Austriji, što se tiče koronavirusa „pod kontrolom“. Istovremeno ukazuju, na već započete svađe između protivničkih stranačkih tabora o tome, trebali li ili ne treba uvesti obvezno cijepljenje protiv koronavirusa, kada cjepivo dođe na tržište?

U svakom slučaju austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober i njegovi Zeleni, kao i krajnje desna Slobodarska stranka (FPÖ) protivnici su uvođenja obveze cijepljenja, a čelnik FPÖ-a Norbert Hofer govori o „korona-histeriji“ i očitom „diktatorskim namjerama“ nekih austrijskih pokrajinskih poglavara koji zagovaraju uvođenje obveze cijepljenja protiv koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
20:25 21.05.2020.

Austrijanci pripremaju ražanj za zeca ,a zec još u šumi. Koja vakcima za koronu, pa još nije ni blizu realizacime a mnogi smatraju da je neče ni biti. Sve je to još na debeloj grani.

Avatar SarahER98
SarahER98
03:22 22.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije