Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONA ALARM

U Austriji opet preko 800 novozaraženih, u Beču prva bolnica već popunjena pacijentima

Austrija
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/3
19.09.2020.
u 12:31

Bečki "gradski oci" i zdravstveni organi još uvijek, kako kažu, ne vide razloga za paniku. Za razliku od brojnih zabrinutih Bečana.

U Beču, a ne samo u Austriji zvona zvone na uzbunu. Kako u subotu izvještavaju gotovo svi austrijski mediji u Beču je vodeća bečka bolnica Kaiser Franz Josef, specijalizirana za oboljele od koronavirusa, prepuna pacijenata i više ih ne prima, nego šalje u druge bolnice i klinike u austrijskom glavnom gradu. 

U subotu je u Beču u proteklih 24 sata zabilježeno čak 432 novooboljele osobe od ukupno 813 koliko ih je prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova bilo u subotu u isto vrijeme u cijeloj Austriji. 

Bečki "gradski oci" i zdravstveni organi još uvijek, kako kažu, ne vide razloga za paniku. Za razliku od brojnih zabrinutih Bečana. Iz Bečkog Zdravstvenog saveza poručuju da Beč ima 550 kreveta za intenzivnu njegu i 2.200 "normalnih". Inače flegmatičan gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker tvrdi da je "broj raspoloživih kreveta moguće znatno povećati". Ne daj Bože da to zaista bude i potrebno, ističu mediji. 

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Uz Beč glavna žarišta zaraze su Tirol, Donja i Gornja Austrija i Vorarlberg. 

Nakon Beča s 432 nova slučaja zaraze s petka na subotu, najviše novozaraženih ima Gornja Austrija (108), Tirol (80), Donja Austrija (70), Štajerska (58), Vorarlberg (32), Salzburg (18), Gradišće (10) i Koruška (5).

Od početka pandemije do danas u Austriji je zabilježeni ukupno 37.474 Covid-19 oboljelih, uključujući 7.748 trenutačno aktivno bolesnih, od kojih je 349 na bolničkom liječenju, a 84 u intenzivno njezi. 

Do sada je u Austriji od koronavirusa ozdravila ukupno 28.961 osoba, a 765 ih je umrlo. Testirano je 1.432.099 osoba sa i bez Covid-19 simptoma od čega 18.134 u posljednjih 24 sata. 

Austrijska Vlada na čelu s kancelarom Sebastianom Kurzom objavila je u petak nove krizne odredbe, koje stupaju u ponedjeljak na snagu. U središtu pozornosti i kontrole biti će obvezno nošenje maski u javnom prostoru prošireno i na sve trgovine, ugostiteljstvo, tržnice i sajmove na otvorenom te ograničenje okupljanja do 10 osoba u zatvorenim prostorima na obiteljskim i drugim slavljima. 

Vlada, kako ističe, pod svaku cijenu želi spriječiti eksponencijalno rast krivulje zaraze i drugi val, koji opasno ovih dana prijeti da zapljusne Austriju. 

Kurz je u petak prigodom posjeti Švicarskoj rekao kako je " vrlo optimističan za ljeto 2021.". Poručio je kako će, unatoč toga, do tada "pandemija od nas još mnogo toga zahtijevati". 

Ključne riječi

Komentara 1

FA
fajlpz
22:11 19.09.2020.

Jesu li oni za nas crveni i jesu li ovo sve uvezeni slučajevi iz Hrvatske herr Kurtz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije