Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDI I ZA TURISTE

U Austriji od danas kazne od 90 eura za nenošenje maske i kršenja pravila '3-G'

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Vienna
LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
14.07.2021.
u 15:45

Sukladno novoj odluci, kako izvještava Ministarstvo zdravstva, policija od danas ima dodatnu ovlast da svakoga tko krši „3-G“ odredbu,

Od danas je u Austriji na snazi nova odredba austrijskog Ministarstva zdravstva prema kojoj svi oni koji žive u Austriji, ali i turisti u posjeti ovoj alpskoj zemlji moraju platiti kaznu od 90 eura ukoliko na za to propisanim mjestima ne nose zaštitnu masku na ustima i nosu ili ne predoče obveznu potvrdu odnosno certifikat da su svježe negativno testirani, cijepljeni ili da su preboljeli koronavirus.

Riječ je o tzv. „3-G“ pravilu ( testiran-cijepljen-izliječen), koje je u Austriji obvezna „ulaznica“ za posjet kafićima, restoranima, kulturnim i sportskim priredbama, kao i za prelazak granice (digitalna „zelena putovnica“).

Sukladno novoj odluci, kako izvještava Ministarstvo zdravstva, policija od danas ima dodatnu ovlast da svakoga tko krši „3-G“ odredbu, kao i onu o obveznom nošenju maske u javnom prijevozu, trgovinama, ljekarnama i drugim propisanim mjestima može na licu mjesta kazniti (90 eura), ili prekršajno prijaviti.

Ono što je važno istaći je da se nova odredba ne odnosi samo na austrijske građane nego i na turiste koji dolaze u posjet Austriji.

Prvotno je austrijska Novinska agencija APA izvijestila da se kazne odnose i na putnike koji su pri ulasku u Austriju bez maske ili testa, a što su prenijeli i mnogi domaći portali. Kako je to  bila pogrešna informacija, APA ju je nešto kasnije povukla.

VIDEO: Mate Rimac objavio majčinu poruku i upozorio: "Čuvajte se prevaranata!"

Ključne riječi

Komentara 32

PQ
penelope_qg1
17:00 14.07.2021.

Pocela Francuska revolucija, rijeke ljudi se slijevaju u Pariz!!!!

Avatar Zavratnica
Zavratnica
16:15 14.07.2021.

Hoće li i naš briselski čato po uzoru na Kurtza i Macrona uvesti ovakve patetične mjere?

LO
Lolita3
17:05 14.07.2021.

Pogledajte samo naših kukavnih impotentnih škrabotina (tzv. msm), ni riječi o velikim protestima u Francuskoj. Prestrašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije