Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG UVOĐENJA MJERA

U Austriji nova pravila: Za rad od kuće dodatnih 600 eura godišnje

BKA Andy Wenzel
27.01.2021.
u 14:53

U srijedu je u Austriji zabilježen ponovni rast broja novozaraženih koronavirusom: 1.641 novi slučaj zaraze i još 49 COVID-19 umrlih

Austrijski ministar rada Martin Kocher je u srijedu na konferenciji za novinare, održanoj u Beču zajedno s ministrom financija Gernotom Blümelom i ministrom zdravlja Rudolfom Anschoberom predstavio nova pravila za rad od kuće u vrijeme karantene, koje je na današnjoj sjednici usaglasila austrijska vlada.

„Home Office i dalje ostaje stvar dogovora“, rekao je Kocher istaknuvši kako je riječ o „dobrovoljnoj bazi“ i dogovoru između poslodavca i zaposlenika. Potom je pobrojao još dvije nove odredbe, a to su porezna olakšica do 600 eura godišnje za one koji rade od kuće, te osiguranje u slučaju nesreće na poslu tj. u Home Officeu.

Što se tiče poreznih olakšica oni koji rade od kuće bit će oslobođeni plaćanja poreza do iznosa od 600 eura godišnje: 300 eura na ime pokrića troškova za laptop, mobitel i Internet, te dodatnih do 300 eura za troškove ergonomskog namještaja, reklama i sl.
Vladin prijedlog novih pravila rada od kuće, mora još potvrditi Nacionalno vijeće austrijskog parlamenta.

„Za navedenu odredbu predviđena je dvogodišnja faza evaluiranja i vrijedit će ograničeno od 2021. do 2023. godine“, rekao je ministar financija Blümel. Potom je pojasnio da će se i  dosadašnji troškovi zaposlenika koji su već 2020. morali raditi od kuće zbog lockdowna i mjera smanjenja društvenih kontakata, uzeti u obzir.

Ministar zdravlja Anschober je govorio o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji. U srijedu je u Austriji zabilježen ponovni rast broja novozaraženih koronavirusom: 1.641 novi slučaj zaraze i još 49  COVID-19 umrlih u proteklih 24 sata. Time Austrija ukupno do danas ima ukupno 408.781 oboljelih, 384.926 ozdravljenih i 7.515 umrlih.

Kao pozitivnu vijest ministar zdravlja je istakao sve veću spremnost Austrijanaca za cijepljenje, napomenuvši kako se za cijepljenje već prijavilo više od milijun građana. Na drugoj strani, kao negativnu vijest Anschober je iznio problem s isporukama AstraZeneca cjepiva, naglasivši kako će Ministarstvo zdravlja zbog „stopiranja isporuka“ morati promijeniti dosadašnji plan cijepljenja stanovništva u kojem prioritet imaju rizične skupine osoba iznad 80 godina starosti, u staračkim domovima i izvan njih.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
15:09 27.01.2021.

2020. je u Austriji bilo točno 4 umrla više no 2019. I onda su na brzaka izmislili nekih 10.000 dodatnih umrlih. Kao, podaci nisu stigli na vrijeme... Toliko o umrlima od corone. A ove mjere znače da PLandemija ide do 2023... Do onda je ionako sve otišlo u MP3...

ST
stefj
15:21 27.01.2021.

Zapravo je to pravi put - porezne olakšice. A ne kao ko kod nas - država prvo uzme, pa onda vraća samo nekima. Sve samo radi povećanja prometa i radi mogućnosti muljanja...

SO
Sotona
00:08 28.01.2021.

U Austriji nova pravila: Za rad od kuće dodatnih 600 eura godišnje. Hrvatska kao Balkanski Lider i država koja daje uporni daleko manju plače svom narodu ; Ne bi me nimalo čudilo da HDZ odluči dok nije sve pokradeno dao da da svojim građanima po 1000 eura godišnje nadoknade jer sjede doma i troše svoju struju plin za grijanje prostor za rad nenaravno da bi mogli biti i fer kad sada gledaju koliko staraca je prije reda ostavilo mirovinu državi- HDZ-u njima pa red bi bio da se to podijele lijepo drugim preživjelim umir-ovljenicima ..... Bolje nego za Eskadrile dolare mnoge milijune kuna dati za F16 super vidljivi od i iz Srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije