Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTEKLIH 24 SATA

U Austriji manje novozaraženih, ali 12 posto pacijenata više u bolnicama

Austrija otvorila dio trgovina
Foto: Reuters/PIXSELL
22.09.2020.
u 14:47

Beč je s 205 novozaraženih ponovno na vrhu ljestvice novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata

Aktualna epidemiološka situacija u proteklih 24 sata u Austriji glasi: manje novozaraženih koronavirusom, ali sve više pacijenata na bolničkom liječenju i na intenzivnoj skrbi. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u utorak prijepodne u Austriji je zabilježeno 645 novih slučajeva zaraze koronavirusom u proteklih 24 sata, od čega njih 205 u Beču. Austrijski glavni grad trenutačno broji 4.350 aktivno oboljelih, a u cijeloj Austriji ih je trenutačno 8.220, što je za 155 manje nego dan prije.

Na bolničkom liječenju je trenutačno u Austriji 390 pacijenata što je za 30 više nego u ponedjeljak, a u intenzivnoj skrbi ih je 75, što je 8 pacijenata više u proteklih 24 sata. Sve u svemu u samo jednom danu zabilježen je porast Covid-19 oboljelih u bolnicama i u intenzivnoj njezi za 12 posto. Beč je s 205 novozaraženih ponovno na vrhu ljestvice novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata. Slijede Gornja Austrija (86), Štajerska (86), Donja Austrija (85), Salzburg (77), Tirol (54), Vorarlberg (27), Gradišće (14) i Koruška (11). Sedmodnevni prosjek broja novozaraženih u Austriji iznosi 714, te nije ni čudo da austrijska Vlada na čelu s kancelarom Kurzom, potpomognuta epidemiolozima, virolozima i drugim stručnjacima poduzima sve moguće kako bi spriječila da Austriju zapljusne drugi val Covid-19 zaraze.

Kurz je s trojicom pokrajinskih poglavara iz redova njegove Narodne stranke (ÖVP) dogovorio da se radno vrijeme ugostiteljskih lokala skrati s 1 sat iza ponoći na 22 sata uvečer, kako bi se spriječilo partijanje i opijanje, posebice mladih, koje se potom pretače u nepoštivanje mjera nošenja maski, držanja razmaka i drugih higijenskih mjera i pogoduje, kako se je u praksi pokazalo i dokazalo, širenju koronavirusa. Austrijski je kancelar u utorak rekao kako se nada da će primjer tri austrijske pokrajine Vorarlberga, Tirola i Salzburga slijediti i preostalih 6 saveznih pokrajina. Beč se je već oglasio i rekao glasno „NE“ Kurzovom prijedlogu. Austrijski mediji pišu da ništa drugo i nije bilo za očekivati, jer na vrhu austrijskog glavnog grada i pokrajine su socijaldemokrati (SPÖ), koji dominantno vladaju s mnogo manjom i mlađom strankom Zelenih.

Ističu da će se možda situacija i rivalstvo primiri nakon što prođe već zahuktala predizborna kampanja za prevlast u Beču, koji je Bečane već pozvao na gradske i pokrajinske izbore 11. listopada. U međuvremenu daj Bože da se koronavirus umori i da pusti ljude da koliko toliko normalno žive - s maskama i socijalnom distancom. Unatoč tome što ih se sa svih strana svakodnevno bombardira s nizom poruka, molbi i brojki raznih vrsta. A kada smo kod brojki, prema podacima Ministarstva zdravlja u Austriji je od početka pandemije do utorka prijepodne zabilježeno ukupno 39.303 oboljelih, 30.312 izliječenih i 771 smrtni slučaj, što je čak 4 više nego jučer. Do sada je u 8,9 milijunskoj Austriji na Covid-19 testirano 1.472.647 ljudi, a u proteklih 24 sata njih 14.552.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije