Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaši, pazite!

Skijaši, oprez! Ovaj potez u Tirolu mogao bi vas skupo koštati

Ilustracija
Foto: Moritz Frankenberg/DPA/PIXSELL
08.01.2020.
u 17:12

Samo u prvom tjednu otkad je na snazi zabrana vožnje lokalnim cestama u austrijskoj pokrajini Tirol, policija je uhvatila 12 500 vozača koji su prekršili tu zabranu

Kako bi stali na kraj velikim gužvama na lokalnim cestama austrijske pokrajine Tirol, guverner Guenther Platter zabranio je isključenje s autoceste vozačima koji nemaju kao krajnje odredište neko od malih mjesta u toj pokrajini, odnosno vožnju lokalnim cestama. One koje policija zatekne na nekoj od lokalnih cesta, a nemaju potvrdu o konačnom odredištu, policija će vratiti na autocestu, pa čak i kazniti novčano do 60 eura.

Samo u prvom tjednu otkad je na snazi zabrana vožnje lokalnim cestama u austrijskoj pokrajini Tirol, policija je uhvatila 12 500 vozača koji su prekršili tu zabranu, javljaju njemački mediji. 

Vozači, naime, godinama koriste tu opciju kako bi izbjegli plaćanje vinjeta zbog čega posebno tijekom praznika dolazi do prometnog kolapsa. Lokalne vlasti stoga su uvele mjeru koja je na snazi sve do 13. travnja 2020. godine, a prema kojoj ako siđete s autoceste morate dokazati da je vaša završna destinacija u toj regiji. Revija HAK stoga savjetuje svima koji planiraju na skijanje u tom području da si isprintaju potvrdu hotela, privatnog smještaj ili da zapamte gdje im se nalazie-mail s potvrdom u mobitelu.

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

Ilustracija
1/37

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
20:24 08.01.2020.

Kad bi mi to njima napravili bili bi zgroženi, vjerojatno bi nam uveli sankcije. Kad kod nas kamperi voze po selima , nikom ništa, kad picu napatimo 70 kn onda nahuškaju naše da pljuju vladu i sve po spisku, eto eto učite, tako se zarađuje novac od pišanja 1E pa na dalje i bez diskusije.

DU
Deleted user
01:26 09.01.2020.

Živim u Tirolu. Zakon vrijedi. Probali su švabe već davno da ga ukinu. Nema šanse. Zakon je na osnovi zabrane vožnje zbog povečanja partikla u zraku i pravo vožnje imaju samo oni koji tu stanuju ili idu kod nekoga ko tamo stanuje i naravno gost hotela. Sva "prolazna" vožnja je zabranjena. Brzina se smanjuje sa 130 na 100 km/h na autoputu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije