Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DNEVNI REKORD

U Austriji čak 2317 novozaraženih, čak 828 u Beču. Kurz apelirao: 'Smanjite socijalne kontakte'

AUSTRIA-VIENNA-COVID-19-CROATIA-TRAVELERS-TESTING
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/5
17.10.2020.
u 14:05

Prema službenim podacima Ministarstva zdravlja u Austriji je od početka pandemije do danas zaražena ukupno 63.621 osoba.

Gotovo svakodnevni rastući broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Austriji uskoro bi mogao dovesti do „požara“, ako svaki pojedinac disciplinom i poštivanjem mjera ne da svoj doprinos sprečavanju galopirajućeg širenja ovog opasnog virusa koji odnosi ljudske živote diljem Europe i svijeta.

U Austriji su u subotu zvona zvonila na uzbunu. U samo protekla 24 sata zabilježen je dramatičan rekord od 2.317 novih slučajeva zaraze, od čega u Beču čak 828, što je i novi negativni rekord austrijskog glavnog grada. Nakon Beča najviše novozaraženih s petka na subotu ima pokrajina Donja Austrija s također rekordnih 411 novih slučajeva zaraze, kao i Salzburg s 336. Mediji navode kako je razlog razantnog dnevnog porasta broja novozaraženih u pokrajinama Beč i Donja Austrija, naknadna prijava broja korona oboljelih osoba.

Prema službenim podacima Ministarstva zdravlja u Austriji je od početka pandemije do danas zaražena ukupno 63.621 osoba. Nakon današnje objave novog dnevnog rekorda novozaraženih, austrijski kancelar Sebastian Kurz odmah je putem Facebooka uputio hitan apel Austrijancima da smanje svoje socijalne kontakte: „Svi mi u Austriji sada moramo dati svoj doprinos zaustavljanju rastućih brojki zaraze“.

Istakao je kako je „stanje u cijeloj Europi trenutačno pogoršano, pa i u Austriji također rastu brojke, djelom čak dramatično“. „Kako bi se tome suprotstavili, moramo smanjiti naše kontakte i još jače se držati higijenskih propisa“, poručio je austrijski kancelar, koji je ponedjeljak najavio nove, znatno strože Vladine mjere kako bi se epidemiološka situacija uspjela držati pod kontrolom. „Donijet ćemo učinkovite mjere kako na saveznoj tako i na pokrajinskoj razini“, napomenuo je Kurz, koji će u ponedjeljak prije svog obraćanja javnosti održati video konferenciju i usuglasiti stavove s čelnicima devet austrijskih saveznih pokrajina.

Pokrajine inače,imaju pravo i same pooštriti mjere kada za to vide potrebu. I kancelar Kurz je proteklih dana upozoravao neke pokrajinske poglavare u čijim je pokrajinama zabilježen posebno visoki skok zaraza da moraju brzo reagirati i hitno uvesti drastičnije mjere, na što su se neke oglušile.

Problem je da neke pokrajine to ne čine iz razno raznih razloga, neke iz stranačkih bolje rečeno protustranačkih, a neke zato jer su zimska sezona a time i svima važni turisti pred vratima. A i upozorenja europskih zemalja o (ne)putovanju u Austriju ili neke njene dijelove kao visoko rizična korona područja sve su brojnija. Prema tome, kako trenutačno stvari stoje, a diktira ih naravno za sada još nesavladivi koronavirus, izgledi nisu baš dobri.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boovuu
12:18 18.10.2020.

U Austriji čak 2317 novozaraženih, čak 828 u Beču. Kurz apelirao: 'Smanjite socijalne kontakte' ------------------------------------------------- turistička sezona u Hrvatskoj je završila. kog će sad austrijanci optužiti kao krivca za širenje virusa u Austriji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije