Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATNIK IZ MelbournA

'U Australiji radiš 10 do 12 sati dnevno. Neće ti nitko ništa dati ‘džaba''

Foto: HRT
05.12.2019.
u 17:04

Ovaj otac troje djece i u djetinjstvu se rado vraćao u Hrvatsku, tj. u Sinj te kod rodbine u susjednu Hercegovinu.

U Australiji radiš 10 do 12 sati dnevno, ne vidiš obitelj. Za vikend isto radiš, u nedjelju se malo odmoriš pa onda u ponedjeljak ponovno posao. Dobro se zaradi, ali je veliki trošak, objasnio je rođeni Australac Stanko Pezić koji je napustio Melbourne i s obitelji doselio u Zagreb. 

- Što dobiješ, odmah ode. Sigurno imaš više novca tamo, ali drugi je život, moraš raditi. Neće ti nitko ništa dati ‘džaba' - ispričao je za HRT povratnik čiji su roditelji prije više od 50 godina otišli iz Hrvatske u potragu za boljim životom.

Ovaj otac troje djece i u djetinjstvu se rado vraćao u Hrvatsku, tj. u Sinj te kod rodbine u susjednu Hercegovinu. 

- Uvijek misliš na Hrvatsku. Naša dijaspora je jaka, velika, puno se družiš s Hrvatima. Sad su mi djeca mala, mislio sam ako ne idemo sada, onda neću nikada ni doći - kazao je i dodao kako želi da njegova djeca uče hrvatski i vide kako je živjeti u drugačijoj kulturi.

Inače, mladi bračni par se upoznao prije pet godina u Londonu gdje je Stanko radio kao inženjer građevine. Supruga, koja je također Hrvatica, bila je inicijatorica povratka u Lijepu našu. I ne žale.

Komentara 153

PA
Pajdo
17:40 05.12.2019.

Samo u Hrvatskoj lijencine ocekuju bit placeni za nerad i gluposti.

Avatar Čudomix
Čudomix
17:33 05.12.2019.

Ne daje ti ni kod nas nitko ništa "džaba", osim ako si uhljeb.

Avatar Observer48
Observer48
17:28 05.12.2019.

Dobro kaže čovjek. U Australiji moraš i raditi a ne samo trošiti. Čudan neki narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije