Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

U Atlantskom oceanu sudarile se krstarica i nuklearna podmornica

podmornica
AFP
14.10.2012.
u 11:23

Sudar u Atlantskom oceanu istražuje Pentagon koji je objavio da tijekom incidenta nitko nije ozlijeđen

Tijekom rutinske vježbe američke mornarice jedna se nukelarna podmornica u subotu popodne sudarila s krstaricom na istočnoj obali SAD-a.

Reuters prenosi da u nesreći nitko nije ozlijeđen dok je Pentagon objavio da su oba plovila nakon ''rijetkog incidenta'' nastavila ploviti vlastitim pogonom. Otvorena je i istraga, a očevici tvrde da je netom prije sudara posada krstarice San Jacinto oko 200 metara ispred broda ugledala periskop podmornice Montpellier nakon čega je pokušala promijeniti kurs, no bilo je prekasno.

>>Iran pokazao zube: Podmornica i razarač u Hormuškom tjesnacu

 

Komentara 15

PA
patria
15:44 14.10.2012.

Barem im se nije dogodilo da poput Rusa sami za vrijeme vježbe raznesu vlastitu nuklearnu podmornicu i onda bešćutno dopuste umiranje svojih preživjelih mornara u agoniji. SAD od kraja šezdesetih do kada je izgubio dvije nuklearne podmornice nije više imao takvih gubitaka, Rusi su ih u raznoraznim nesrećama izazvanim uglavnom nižom sigurnosnom razinom njihove tehnologije i zahvaljujući lošem održavanju i nemaru do sada u kontinuitetu od doba SSSR-a izgubili čak šest što aktivnih, što rashodovanih.

OB
-obrisani-
15:48 14.10.2012.

14.10.2012. u 15:44h patria je napisao/la: ,, Nisu oni sami potopili svoju podmornicu

ST
stomugromova
14:43 14.10.2012.

Glavno da oni imaju vrhunske radare i sonare koji im omogućavaju ovakve sudare .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije