Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati švicarskih forenzičara

U Arafatovim posmrtnim ostacima pronašli polonij

jaser arafat
Foto: Reuters/Pixell
06.11.2013.
u 19:26

– Jaser Arafat umro je od trovanja polonijem – kazao je Dave Barclay, renomirani britanski forenzičar i umirovljeni detektiv koji je uvjeren da rezultati pokazuju da je Arafat ubijen.

Švicarski stručnjaci u posmrtnim ostacima Jasera Arafata pronašli su najmanje 18 puta veću razinu polonija od normalne, javlja Al-Jazeera koja je došla u posjed rezultata testiranja švicarskih forenzičara. Stručnjaci su kazali da su do 83 posto sigurni da je preminuli palestinski vođa otrovan tom radioaktivnom tvari što, kako su rekli, umjereno podržava tezu da je polonij uzrok njegove smrti.

– Jaser Arafat umro je od trovanja polonijem – kazao je Dave Barclay, renomirani britanski forenzičar i umirovljeni detektiv koji je uvjeren da rezultati pokazuju da je Arafat ubijen.

Nakon što je primila rezultate švicarskih forenzičara, Arafatova udovica Suha kazala je za Reuters da je preminuli palestinski vođa na smrt otrovan.

– Otkrivamo stvarni zločin, političko ubojstvo – rekla je.

>> Suha Arafat: Jaser me nikada nije tražio da se odreknem kršćanstva

Podsjetimo, grupa stručnjaka, uključujući i one s Instituta za radioaktivnu fiziku sveučilišne bolnice u Lausanni, u studenom prošle godine otvorila je Arafatov grob u Ramallahu te su uzeli uzorke kako bi dokazali je li palestinski vođa otrovan.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Django
Django
21:35 06.11.2013.

Znam da nema veze sa temom članka, ali možda netko pametan u reakciji ipak ovo pročita. Uspio sam nekim čudom, nakon bezuspješnih pokušaja na nekim drugim člancima, pristupiti mogućnosti da ostavim komentar pa koristim priliku da poručim redakciji kako je ovaj novi izgled online izdanja, kao i pristup komentarima, čista katastrofa. Zanima me čiji je to potomak dobio dobre novce da osmisli ovaj web kaos,igrajući se "web designera". GOSPODO IZ VL, OVO JE UŽAS!!!!!TOTALNI KAOS!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije