Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Andrijaševcima pokopan 16-godišnji Josip Klasnić, žrtva fizičkog obračuna

04.11.2008.
u 15:39

Na mjesnom groblju u rodnim Andrijaševcima nedaleko od Vinkovaca danas je pokopan Josip Klasnić, 16-godišnji učenik Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima koji je u petak umro od posljedica napada skupine maloljetnika iz svoje škole.

Uz članove obitelji, rodbinu i mnogobrojne mještane, od Josipa Klasnića oprostili su se i njegovi kolege iz razreda, koji su na njegov grob položili bijele ruže.

Pokopu je u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa bio nazočan državni tajnik Želimir Janjić.

Velečasni Mirko Crnčan, župnik župe Rokovci-Andriješavci, poručio je u oproštajnom govoru da bi svi oni koji su poznavali Josipa Klasnića trebali sačuvati sve najljepše što ga je krasilo i te vrline, kako je rekao, ugraditi u vlastite živote.

Zbog napada na Josipa Klasnića, u Županijski sud u Vukovaru u nedjelju je privedeno 11 maloljetnih osoba, sudionika napada koji se dogodio 23. listopada u vinkovačkom parku Lenijama, nedaleko od škole koju su pohađali i žrtva i napadači.

Nakon ispitivanja, odlukom istražnog suca Milana Kojića, šestorica osumnjičenika puštena su kući, a petorici je određen 48-satni pritvor koji istječe večeras. Riječ je o maloljetnicima u dobi od 15, 16 i 17 godina koji su privedeni i ispitani u pratnji roditelja i odvjetnika. Među zadržanima u 48-satnom pritvoru dvojica su u dobi od 15 godina, a trojica u dobi od 17 godina.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije