Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam

U Amsterdamu uhvaćeni putnici za koje se sumnja da su teroristi

amsterdam
AFP
31.08.2010.
u 18:06

Nizozemsku policiju na sumnjive putnike upozorile su američke vlasti i to jer su u njihovoj prtljazi otkriveni sumnjivi predmeti.

U amsterdamskoj zračnoj luci Schipol uhićena su dva američka državljanina jemenskog podrijetla pod sumnjom da su planirali teroristički napad. Nizozemsku policiju na sumnjive putnike upozorile su američke vlasti i to jer su u njihovoj prtljazi otkriveni sumnjivi predmeti. Naime, u torbi koja je trebala stići prtljažni prostor pronađena je prazna plastična boca na koju je bio zalijepljen mobitel te satovi i noževi.

Uhićeni su u Europu krenuli iz Chicaga i to izravnim letom za Amsterdam. Prije toga jedan od njih, koji je putovao u Chicago iz Alabame, bio je sumnjiv policiji u zračnoj luci i to zbog prevelike odjeće i već spomenutih predmeta u prtljazi. Kako aerodromsko osoblje nije uspjelo pronaći eksploziv, pušten je da otputuje dalje. Kada su se našli u Chicagu, obojica su čekirala prtljagu za let u Jemen, no jedan od njih ukrcao se u zrakoplov za Amsterdam. Kada je služba sigurnosti u zračnoj luci shvatila što se dogodilo, njihova prtljaga odmah je uklonjena iz zrakoplova. Nizozemska policija provest će istragu i odlučiti je li zaista riječ o teroristima ili pukom nizu slučajnosti.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Časna seka
Časna seka
19:45 31.08.2010.

Ovi Američani sve vide... Ne možeš ni plastični predmet na WC odnijeti.

UK
Ugo Kajvez
19:29 31.08.2010.

\".....obojica su čekirala prtljagu za let u Jemen, no jedan od njih ukrcao se u zrakoplov za Amsterdam ........\" . ---------------------------------------------------------------------- . Znači da ih netko pustio tipa na krivi zrakopolov bez provjere \"boarding pass\" kod gate-a? ... možda gaa dopratio neki u odijelu i taj naredio da se ga \"pusti\" na krivi zrakoplov na kojem nisu vodili račun koliko ima putnika i pisali ispravni putnički manifest (da ne velim pobrkao bi ima numerirana mjesta za sjedanje) ............. cijeli ova epizode je krajnije sumljiva ili su ameri TOTALNO stupidni i nesposobni te neznaju što rade na aerodromima ......

UK
Ugo Kajvez
20:04 31.08.2010.

Znači ovaj dvojac može ozbiljno na drljati prema obaminim predloženim zakonima ... . Može te se smijati ali evo o čemu se radi ... . \"In February, then Director of National Intelligence Dennis C. Blair acknowledged it saying CIA operatives and Special Forces death squads have been authorized to kill US citizens abroad, suspected of terrorist involvement. . . ......... \"Obama\'s US Assassination Program? \'A Shortlist of US Citizens Specfically Targeted for Killing?\" .............. . . It\'s true, an \"abandonment of our Constitution....based on nothing more than\" suspicion of terrorist involvement. \"That\'s right. No arrest. No Miranda rights. No due process. No trial. Just a bullet,\" bomb or slit throat, Washington\'s new approach along with torture as official policy - justice, American-style under Republicans and Democrats, Obama even more extreme than Bush, the rule of law defunct and defiled, the \"land of the free\" disgraced, the entire world unsafe. . ------------------------------------------------------------------------------------ . God bless America ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije