Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija za Slobu

U Aleksincu žele podići spomenik Slobodanu Miloševiću

milošević
Reuters/Pixsell
27.07.2010.
u 10:55

Inicijator peticije Slaviša Jovanović kaže da je dobro živio "u vrijeme Slobe" i da je najviše izgubio nakon smjene vlasti 2000.

BEOGRAD - Građani Aleksinca, gradića nedaleko od Niša, započeli su potpisivanje peticije za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, a inicijator peticije Slaviša Jovanović kaže da je do jučer peticiju potpisalo 800 građana, piše beogradski Blic.

Slaviša kaže da je dobro živio "u vrijeme Slobe" i da je najviše izgubio nakon smjene vlasti 2000.

– I nakon 10 godina razdoblje vlasti Slobodana Miloševića neki pamte samo po dobrome. Brojke najbolje govore sve: u Aleksincu prije 2000. bilo je 15 tvrtki koje su uspješno poslovale, a danas samo jedna. Radilo je 5500 ljudi, a danas samo 500. Imali smo četiri srednje škole, a danas samo dvije. Tada je garnizon imao preko 500 vojnika, danas je vojarna zatvorena. U Aleksincu je prije 2000. bilo 3500 nezaposlenih, danas je taj broj 9000. Jesam, i ja za Europu, ali se danas teško živi bez posla. Imamo mi dosta supermarketa, ali džaba kad nemamo para da u njima kupujemo – mudruje Slaviša Jovanović dodajući kako se peticija potpisuje i po okolnim selima, a cilj je prikupiti oko 3000 potpisa koje će proslijediti zastupnicima skupštine općine Aleksinac "uz zahtjev da se odbori postavljanje spomenika i osigura novac".

Inicijativa je pobudila veliko zanimanje pa je uz članak u Blicu osvanulo više od 80 komentara od kojih se izdvaja onaj što ga je napisao izvjesni Naki: "I ja ih podržavam, jer da nije bilo njega, Kosovo nikada ne bi postiglo državnost. Ako treba, platit ćemo i mi Albanci za njegov spomenik".

Komentara 30

MA
mar06mir
12:13 27.07.2010.

I predsjednik Josipovic je najavio svoj dolazak na otkrivanje spomenika.

OB
-obrisani-
12:38 27.07.2010.

sigurno ce doci drug yugosipovic i koalicija kukuriku mapet schov

OB
-obrisani-
19:19 05.09.2010.

tocka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije