Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA

U akciji čišćenja volonteri

Croatia osiguranje
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
20.05.2022.
u 16:55

Na više od 30 lokacija volonteri su skupljali otpad, a rezultati akcije su impresivni.

“Rezolucija Zemlja”, veliki ekološki projekt Večernjeg lista okupio je više od pet tisuća ljudi koji su čistili na 30 lokacija diljem Hrvatske u sklopu Dana planeta Zemlja. Čistilo se diljem Hrvatske, od Velike Gorice, Zagreba, Vukovara, Osijeka pa sve do obale i jadranskih otoka, a tek s odmakom vremena i zbrajanjem rezultata  počinjemo uviđati prave rezultate akcije, a to je uklanjanje otpada iz okoliša (ponegdje i vrlo opasnog otpada) te poticanje volontera na sudjelovanje u ekološkim akcijama.

Tako se iz prirode uklonilo preko 100 tona plastike, štapića za uši, slamki, ambalaža hrane i pića, građevinskog materijala, prozora, fotelja, obuće i odjeće, pelena, stakla, starih kazeta, guma, auto dijelova, plastičnih vrećica, maski, kada, kutija, i ostalog smeća koje ne pripada u našem okolišu.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Volontiranjem istovremeno doprinosimo osobnom razvoju i razvoju zajednice, te razvijamo niz osobnih, društvenih i profesionalnih kompetencija koje nam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u privatnim i poslovnim izazovima. Volonteri su općenito pokretači pozitivnih promjena, a to su prepoznali i zaposlenici Croatia osiguranja, koji se inače priključuju ovakvim akcijama i često organiziraju vlastite akcije. Tako se i pet tisuća volontera iz cijele Hrvatske, a i malo šire, našla i grupa djelatnika Croatia osiguranja koji su odvojili malo svog slobodnog vremena u subotu ujutro i pridružili se čišćenju jezera Vukovina pokraj Velike Gorice. U prepoznatljivim plavim majicama prionuli su na posao od ranog jutra, a kako je sve izgledalo, pogledajte u videu

 

Sadržaj nastao u suradnji s Croatia osiguranjem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije