Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazili gradilište

U Afganistanu ubijen američki general, hrvatski dočasnik neozlijeđen u napadu

Afganistan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.08.2014.
u 21:27

Pripadnik Oružanih snaga RH u misiji ISAF obavlja poslove savjetnika za obuku afganistanske vojske

Napadač obučen u odoru Afganistanske vojske (ANA) ubio je američkog general-bojnika Harolda Greenea, ranio njemačkog brigadnog generala i još 15 savezničkih vojnika te nekoliko pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti u glavnom gradu Afganistana Kabulu, prenose strani mediji.

Napad je izvršen pješačkim naoružanjem prilikom obilaska gradilišta Afganistanskog nacionalnog i obrambenog sveučilišta (Marshal Fahim Afghan National Defence University). Kako je izvijestilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, na mjestu napada nalazio se i dočasnik Oružanih snaga RH, koji u misiji ISAF obavlja poslove savjetnika za obuku pripadnika afganistanske vojske, no on, srećom, nije ozlijeđen.

Američki mediji prenose kako je ubijeni general Green najviše rangirana vojna žrtva u ratu u Afganistanu, koja je počeo 2001. nakon terorističkog napada na New York. Inače, napadi osoba prerušenih u odore afganistanske vojske nisu rijetkost, a jučerašnji napad navodno je izvela osoba koja je neko vrijeme provela kao pripadnika ANA-e.obuku pripadnika afganistanske vojske.

>>ProPublica: U Iraku i Afganistanu poginulo ili ranjeno 14 hrvatskih radnika

>>I Afganistanci me pitaju: Kolinda, hoćete li biti predsjednica?

Komentara 20

UM
umpahpah
02:15 06.08.2014.

I opet doslo do nesporazuma medju saveznicima

MG
mandoljina@gitara
07:45 06.08.2014.

Dosadili su i Bogu i vragu pa i običnim Afganistancima koji ih doživljavaju sve vise kao okupatore.

Avatar kapital3 org
kapital3 org
09:42 06.08.2014.

amerika nikad nece nauciti da ih nitko ne zeli za tutora.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije