Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 2003. GODINE

U Afganistanu je do sada bilo 5400 hrvatskih vojnika, bilo je mnogo incidenata

Foto: Ured predsjednice RH/ D. Opačak
1/5
24.07.2019.
u 11:39

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja sa znatnijim brojem vojnika u Afganistanu koja do danas nije imala smrtno stradalih vojnika

Tri hrvatska vojnika iz 10. kontingenta koji je upućen u Afganistan u ožujku ove godine stradala su u napadu bombaša samoubojice na vozilo. Jedan je vojnik preminuo, a dvojica su teže ranjena. 

Ukupno je od početka misije ISAF (2003.) do danas u Afganistanu bilo oko 5400 hrvatskih vojnika. Bilo je mnogo incidenata, od pada helikoptera, do napada talibana ručnim bacačima i uništavanja vozila naših vojnika, pa i samoranjavanja i ranjavanja iz "prijateljske vatre".

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja sa znatnijim brojem vojnika u Afganistanu koja do danas nije imala smrtno stradalih vojnika. Hrvatski vojnik umro je, međutim 2017. u vojnoj misiji HV-a u Litvi. Mario Pavišić tamo je boravio nepunih mjesec dana. U utorak 12. prosinca nakon ručka u vojnoj bazi njemu je pozlilo. Ostali vojnici prije dolaska liječnika pokušali su mu pomoći, ali sve je bilo uzalud. 

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
12:19 24.07.2019.

.....trebalo bi Afganistance educirati da su Hrvatski vojnici logistika, i treneri onima što pucaju.......... i da oni ne učestvuju u pucanju..................ako tamo Afganistanci ne shvate .............onda treba educirati na dnevnom nivou onih 100-200 koji svakodnevno prolaze našu granicu ilegalno moždaa bi to pomoglo................nahraniti ih napiti i dati 2000 eura da idu dalje ka svome cilju..............ili ih smjestiti političarima u stanove po dvojicu i neka ih njihovi ukučani educiraju..................

ZA
zadar1
12:13 24.07.2019.

naši vojnici tamo su svi i borbenoj zadaći!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije