Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLINCI NA CESTI

U Abu Dhabiju djeca od 5 godina mogu polagati vozački ispit

auto škola,
Renato Branđolica
18.03.2010.
u 10:41

Djeca u dobi od 5 do 12 godina dobit će priliku voziti automobile na baterije koji će moći dostići brzinu od 15 km/h, a mladež između 13 i 17 vozit će automobile na benzin, a njima će maksimalna brzina biti 20 km/h.

Djeca od pete do dvanaeste godine života moći će polagati vozačke ispite, a zatim i voziti automobile uz nadzor policije u ograđenom gradiću Traffic City u Abu Dhabiju, prenose agencije pisanje lokalnog tiska u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Traffic City je posebno selo u kojem će klinci i tinejdžeri moći voziti prave automobile po pravim cestama. Djeca u dobi od 5 do 12 godina dobit će priliku voziti automobile na baterije koji će moći dostići brzinu od 15 kilometara na sat, a mladež između 13 i 17 vozit će automobile na benzin, a njima će maksimalna brzina biti 20 kilometara na sat.

Kada vozač počini prekršaj, dobit će obavijest od policije putem radioprijamnika.

– Ovakvim će pristupom vozači učiti prometna pravila od malih nogu. Naučit će da moraju vezati sigurnosni pojas i slušati instruktore vožnje – izjavio je Major Ahmed al-Niyadi, upravitelj marketinga u prometnoj policiji Abu Dhabija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
21:47 18.03.2010.

Možda je vozačica koja je pijana skrivila nesreću u Zagrebu ipak polagala tamo vozački ispit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije