Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sheldon G. Adelson

Preminuo 'kralj kockarnica': Bio je najveći Trumpov donator, a volio je i Hrvatsku

FILE PHOTO: Las Vegas Sands Chairman and CEO Sheldon Adelson speaks during a news conference at Sands Cotai Central, Sands' newest integrated resort in Macau
Foto: TYRONE SIU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
12.01.2021.
u 16:02

Više je puta posjetio Hrvatsku, a bio je i ljetos

Sheldon G. Adelson, tvorac najvećeg svjetskog carstva kockarnica i odmarališta u Las Vegasu, Macau, Singapuru i drugim kockarskim mekama, umro je u ponedjeljak u 87 godini života uslijed komplikacija povezanih s liječenjem karcinoma od kojeg je bolovao, objavila je njegova tvrtka Las Vegas Sands.

"Njegov će utjecaj na industriju biti vječan", rekli su iz tvrtke.

Sprovod će biti održan u Izraelu, rodnom mjestu njegove supruge dr. Miriam Adelson. Komemoracija u Las Vegasu, gdje je vodio Venetian i Palazzo kasino, bit će dogovorena naknadno.

Više je puta posjetio Hrvatsku, a posljednji put ljetos kada je sa svojom luksuznom jahtom “Queen Miri” uživao u Puli i Dubrovniku.

>> FOTO Luksuzna jahta Queen Miri u Puli i Dubrovniku

FILE PHOTO: Las Vegas Sands Chairman and CEO Sheldon Adelson speaks during a news conference at Sands Cotai Central, Sands' newest integrated resort in Macau
1/6

Adelson je svoje ogromno bogatstvo često koristio za promociju desničarskih političkih programa u Americi i Izraelu. Multimilijarder i kralj kockarnica dao je tako 2016. godine punu podršku Donaldu Trumpu u utrci za Bijelu kuću. Tvrdio je da je Trump jedina opcija kako spriječiti da Barack Obama u obličju Hillary Clinton dobije i treći mandat u Bijeloj kući, što je Adelson smatrao nacionalnom katastrofom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije