Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pristupanje eu

U 33 sekunde dovršena ratifikacija u britanskom parlamentu

'04.05.2012., Zagreb - Zastava Europske unije i Hrvatska zastava na institucijskim zgradama na Markovom trgu, ilustracija.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Tomislav Miletić/PIXSELL
21.01.2013.
u 21:13

Time je dovršena procedura u oba doma britanskog parlamenta i ostaje još samo jedan korak do pune, službene ratifikacije u Velikoj Britaniji.

Dom lordova, gornji dom britanskog parlamenta, dovršio je danas treće čitanje i usvojio ugovor o pristupanju Hrvatske u EU, za što mu je trebalo ravno 33 sekunde. Time je dovršena procedura u oba doma britanskog parlamenta i ostaje još samo jedan korak do pune, službene ratifikacije u Velikoj Britaniji. Taj posljednji proceduralan korak je potpis Kraljice. Nema informacija o tome kada će Kraljica potpisati zakon o usvajanju hrvatskog pristupnog ugovora, ali nema ni sumnje da će to učiniti. Posljednji monarh koji je uskratio potpis na zakon usvojen u britanskom parlamentu bila je kraljica Ana, koja je to učinila prije 305 godina.

Video pogledajte ovdje.

>> Hrvatski pristupni ugovor ekspresno kroz Dom lordova

Komentara 5

AU
autoritet
22:47 21.01.2013.

Čim nas Britanci puštaju, nije dobro po nas.

PE
peugeot
23:04 21.01.2013.

A u slovenackom parlamentu, to jest, kod "balkanaca sa sjevera", ratifikacija ce trajati koliko dugo?

OB
-obrisani-
06:54 22.01.2013.

21.01.2013. u 22:47h autoritet je napisao/la: Čim nas Britanci puštaju, nije dobro po nas. ------------------------------------------------------------------- Ne postuju oni tebe takvog kao radikalnog desnicara kao fasistu, nego sve nas ostale normalne gradjane Hrvatske i zato im hvala jer i mi postujemo njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije