Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o koronavirusu

Twitter označio Trumpovu objavu: Tvrde da je obmanjujuća i potencijalno štetna

Foto: Screenshot/PIXSELL
1/3
11.10.2020.
u 22:41

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da je sada "imun" na covid-19

Twitter je u subotu uz tvit Donalda Trumpa, u kojemu on tvrdi da je imun na koronavirus, stavio upozorenje da objava američkog predsjednika krši pravila za sprječavanje širenja dezinformacija o covidu-19.

"Totalni i potpuni zaključak liječnika iz Bijele kuće jučer. To znači da ga ne mogu dobiti (imun) ni širiti. Jako je lijepo to znati!!!", napisao je Trump u tvitu koji je Twitter označio zbog "kršenja pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija o covidu-19".

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da je sada "imun" na covid-19, dan pošto je njegov liječnik objavio kratko pismo u kojemu kaže da više nije opasan za okolinu i ne može prenijeti virus.

Foto: FIBA/Screenshot

"Čini se da sam imun, ne znam, valjda na dulje vrijeme, možda na kraće, a možda i za cijeli život. Nitko točno ne zna, ali sam imun", rekao je u telefonskom razgovoru za Fox News.

U vezi s imunitetom na covid-19 još postoje mnoge nepoznanice: ne zna se točno koliki stupanj zaštite osiguravaju protutijela ni koliko bi imunitet mogao trajati.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
09:18 12.10.2020.

Twitter je zlo.

RE
reborn
08:26 12.10.2020.

Trumpovo tijelo je pokupilo COVID 19 i nadvladalo taj virus zahvaljujući antitjelima koje je tijelo samo razvilo (ili koja je primio kroz eventualni lijek koji opet funkcionira na istoj razini - u obliku antitijela). Posljedično, ne samo da su ta antitijela nadvladala i pobijedila virus, već štite tijelo neko vrijeme od COVID zaraze. Ovakva reakcija tijela je "vrući san" svjetske zdravstvene zajednice koja nastoji razviti cjepivo: izazvati imunološku reakciju koja savladava virus i štiti od njega. Doista, ne razumijem kakav moraš biti ideološki slijepac da takvu činjenicu proglašavaš "obmanom i potencijalno štetnom". Što onda pokušavaju farmaceuti razviti ako ne upravo takav mehanizam?!?

Avatar JPlesi
JPlesi
04:22 12.10.2020.

samo tupoglavci vjeruju politici i medijima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije