Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očuvanje zdravlja

Tvrtka Salvus donirala više od 6500 litara dezinficijensa i maski za 329 općina

Foto: Tvrtka Salvus
07.05.2020.
u 13:07

Donacija će omogućiti dezinfekciju općinskih prostorija, vrtića, škola i drugih općinskih prostorija

Tvrtka Salvus donirala je Hrvatskoj zajednici općina 6580 litara sredstva za dezinfekciju površina te više od 7000 pamučnih maski za lice, ukupne vrijednosti 268.000 kuna. 

Donacija je podijeljena na 329 općina članica Hrvatske zajednice općina, a omogućit će dezinfekciju općinskih prostorija, vrtića, škola i drugih općinskih prostorija.

"U ovim zaista izazovnim trenutcima, zdravlje i sigurnost građana naš je glavni prioritet. Donacijom dezinficijensa i maski za lice, Salvus želi dati svoj doprinos sigurnosti i zdravlju građana u općinama okupljenim u Hrvatskoj zajednici općina“, istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Salvus Teodor Švaljek

Dodao je kako su općine pogođene epidemiološkom situacijom vezanom uz COVID-19 jer pokrivaju veći broj ruralnih sredina i područja od posebne državne skrbi. 

Tvrtka Salvus ranije je zaštitnom opremom donirala Opću bolnicu Zabok te specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice.

Predsjednik Hrvatske zajednice općina, saborski zastupnik Martin Baričević zahvalio se na vrijednoj donaciji te je istaknuo: "Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvale vrijedna donacija koja će omogućiti svim našim općinama funkcioniranje i povratak u normalu. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije