Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka Renato P.P. d.o.o.

'Nije istina da je vozač kamionom blokirao cestu jer nije dobio plaću'

kamion
Foto: Facebook
28.10.2015.
u 15:50

Vozač Willem Van Den Aayck je kritičnog dana, razvidno u stanju smanjene neubrojivosti, postupio protivno svim internim aktima našeg društva te prisilnim zakonskim propisima, oglušio se na upute nadređenog radnika – disponenta te samovoljno otuđio teretno vozilo u našem posjedu, priopćeno je iz tvrtke

Tvrtka Renato P.P. d.o.o. reagirala je na tekstove kako je njihov vozač blokirao promet na cesti koja povezuje Hrvatsku i Sloveniju u Murskom Središću u Međimurskoj županiji jer nije dobio plaću.

– Ističemo  kako  su  apsolutno  neistinite,  netočne  i neprovjerene prvotne informacije kako je to isti  učinio  zbog  neisplate  plaće,  budući  da  naše  društvo  plaće  te pripadajuće  doprinose na plaću i iz plaće isplaćuje uredno i na vrijeme za sve  svoje  radnike.  Isplata plaća i pripadajućih doprinosa za sve radnike našeg  društva  provodi  se na vrijeme, te je razvidna i iz javne objave na stranicama Financijske agencije te Porezne uprave – kažu u tvrtki i navode:

– Vozač Willem  Van  Den Aayck je kritičnog dana, razvidno u stanju smanjene neubrojivosti,  postupio  protivno  svim  internim  aktima našeg društva te prisilnim  zakonskim  propisima,  oglušio  se na upute nadređenog radnika – disponenta  te  samovoljno  otuđio  teretno vozilo u našem posjedu kojim je zatim  blokirao  granični prijelaz Mursko Središće, a zbog čega je isti bio zatvoren  nekoliko  sati.  Ovaj  nemili  događaj je pokazatelj kako mobilni radnik  može imati zlu namjeru prema poslodavcu te ga svojim neodgovornim a (zlo)namjernim  ponašanjem  izložiti pretjeranim i neizdrživim financijskim troškovima   visoko   zapriječenih   kazni,   posebno  u  ovom  osjetljivom gospodarskom  trenutku  kada  se  općenito  nalazimo  u teškom gospodarskom trenutku  te  se svakodnevno borimo za opstojnost na tržištu i ispunjavanju svih  tekućih  obveza  tj.  troškova  koji  su  nam neophodni za operativno poslovanje. Prvenstveno  naglašavamo kako je riječ o mobilnom radniku na čije možebitno nezakonito postupanje nikako nismo mogli utjecati iz objektivnih okolnosti, iako  smo  prethodno učinili sve što je u našoj moći da do ovakvog događaja ne  dođe. Štoviše, imenovani je radnik prilikom potpisivanja ugovora o radu s  našim  društvom, kao poslodavcem, upoznat sa svojim obvezama, stručno je osposobljen,  uredno  je  prošao  liječnički  pregled te je upoznat sa svim obvezama ponašanja u svezi obavljanja posla vozača. Nadalje,  ovim  nemilim  događajem  našem  je  društvu nanesena materijalna šteta,  a  ujedno je i ozbiljno okaljan naš poslovni ugled koji gradimo već 25 godina – priopćili su iz tvrtke.

>> Nije dobio plaću pa kamionom blokirao granični prijelaz!

Komentara 4

CA
Catalonia
18:18 28.10.2015.

hahaha...pa firma RENATO P.P.je najpoznatija po tome da ne isplacuje place svojim vozacima.

PI
prava istina
16:20 28.10.2015.

U ovom obrazloženju poslodavca ima puno rupa i nelogičnosti. Takav postupak može izvesti osoba koja je nečim nezadovoljna ili isprovocirana ili nije normalna. Dakle sami kažete da je imao uredne lječnićke papire. Što to znaći?! Očigledno je bio preumoran stjeran da vozi prekovremeno i najvjerojatnije je negdje bio skriveni magnet za varanje o satnici vožnje. Ovdje poslodavac ne objašnjava razloge ovog postupka jer mu to ne bi odgovaralo. Pitanje je kolika je plaća u prijavi a koliko se isplaćuje na račun dnevnica te da li mu možda nije z akinuo dnevnice, što većinom rade. Kažu da je redovno dobivao plaću. Ok. Kolik'! Najvjerojatnije minimalac i zakinuli su mu sigurno onaj drugi dio koji dobiva preko "dnevnica". Gadne su to muljaže u prijevozničkim firmama i nema tome dugo bilo mi je smiješno čitati i čudi kako vozaći imaju velike prihode. To je sve laž. Ovaj poslodavac laže toliko da sam sebi vjeruje a pravu istinu neće reći. Nadamo se da će ju objasniti ovaj radnik. Kome vjerujem?! Nikako poslodavcu jer znam da izrabljuju te radnike do boli i da njihovi prihodi nisu nikako dostatni za taj nadljudski napor koji vozaći imaju za vožnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije