Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Umro tijekom seksa na poslovnom putu, tvrka proglašena krivom

Foto: Christophe Gateau/DPA/PIXSELL
11.09.2019.
u 22:47

Niži je sud već presudio da je "seksualni odnos dio normalnog života, jednako kao tuširanje ili jedenje obroka", što je sad viši sud u glavnom gradu Francuske potvrdio

Sud u Parizu odlučio je da je poslodavac kriv za smrt svog radnika, oženjenog muškarca koji je 2013. umro na poslovnom putu od srčanog udara tijekom seksa sa ženom koju je tek upoznao.

Zbog toga su država i poslodavac odgovorni prema zakonu te su obvezni obitelji Xaviera X, kako je identificiran u presudi, isplaćivati 80 posto plaće sve do trenutka kada bi on išao u redovnu mirovinu, a nakon toga i dio njegove mirovine. Umro je u hotelskoj sobi tijekom poslovnog puta u središnju Francusku.

Preminuli je bio inženjer građevinske tvrtke TSO koja je na sudu pokušavala dokazati da njegove aktivnosti nisu ni na koji način bile povezane s poslom koji je obavljao za tvrtku, već je za sve kriv "izvanbračni seksualni odnos s potpunom neznankom".

No, sud je odlučio da je tvrtka odgovorna za "zaštitu pojedinca tijekom poslovnog putovanja, bez obzira na to dogodi li se nesreća tijekom profesionalnih aktivnosti ili kao dio normalnog života".

Niži je sud već presudio da je "seksualni odnos dio normalnog života, jednako kao tuširanje ili jedenje obroka", što je sad viši sud u glavnom gradu Francuske potvrdio.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:08 12.09.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj drugo reći nego da je ta presuda ultimativno moderna i ekstremo progresivna. Njome je konačno odzvonilo bračnoj vjernosti, obiteljskoj privrženosti i sličnim srednjovjekovnim nebulozama koje su se žilave vukle do današnjih dana, ali sad im jee konačno presuđeno. Francuska je opet, po tkozna koji put, pokazala koliko je avangardna te otišla ravno u kukuruz. I Hrvatska bi ju trebala slijediti, inače ostat će nepopravljivo zatucana i ognjištarski zadrta. Trgnimo se napokon, Hrvatice i Hrvati i svi građani RH.

Avatar Dawniella
Dawniella
01:05 12.09.2019.

Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Bredhot.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije