Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN LOPOV KOJI JE VOLIO PARFEME

Tvrdi da je krao kako bi prehranio djecu i platio stanarinu i režije

sudnica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
18.08.2020.
u 14:21

Te parfeme koje sam ukrao preprodao sam na placu za 1000 kuna - kazao je muškarac

Je, istina je da sam to počinio. Sve sam to počinio osim ovog djela 25. veljače. Kajem s , no bio sam u teškoj financijskoj situaciji.  Nisam imao novca da platim stanarinu i režije te da prehranim svoje troje djece. Te parfeme koje sam ukrao preprodao sam na placu za 1000 kuna - kazao je R. D. (34) protiv kojeg je nedavno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužnicu kojom ga tereti za krađu.

Točnije više njih, koje je prema optužnici počinio od 16. do 25. veljače u trgovinama DM-a na Rudeškoj cesti 169 a i u Ulici Vile Velebita 6 u Zagrebu. Iz trgovina je ukrao više parfema ukupno vrijednih  oko 5228 kuna.  DM na Rudeškoj cesti okrao je dva puta, a onu u Ulici Vile Velebita, koju niječe, jednom.  Tužiteljstvo u optužnici traži i da ga se proglasi krivom te kazni zatvorskom kaznom od godinu dana. Iako R.D. niječe da je počinio i krađu u DM-u,  u Ulici  Vile Velebita, tužiteljstvo  mu ne vjeruje, pogotovo zato što, kao i za ostale krađe, postoji snimka videonadzora.

A na toj snimci, navodi se u optužnici, vidi se R.D. koji u 19.05 ulazi u trgovinu, prilazi polici na koji su parfemi. Nakon toga uzima jedan od parfema s police te s njega  skida elektroničku zaštitu, da bi se potom udaljio od te police. Nakon minute se ponovo vraća prema polici, s nje uzima dva parfema te se brzo udaljava od police. Tužiteljstvo je snimku video nadzora uspoređivalo s fizičkim opisom  R.D. te njegovom fotografijama iz evidencijskog  sustava MUP-a te navodi da se bez sumnje radi o istoj osobi.

Ključne riječi

Komentara 2

IT
I-To
17:12 18.08.2020.

Nisu dorasli da prate pošten narod .

MO
modovisisajteMaraschino
15:13 18.08.2020.

A nije krao hranu? Kladionica ne prima robu već keš. Ima takvih tu kradu stalno, stalno ih uhvate i uvijek opravdanje da su gladni a kradu sve samo ne hranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije