Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠLI RECEPT TVIN u Županji radi punim kapacitetom

TVIN: Umjesto otkaza nova radna mjesta!

30.01.2009.
u 17:16

Zbog smanjene potražnje namještaja iz našega asortimana u prosincu je s radom prestao pogon za njegovu proizvodnju. Radnici su, njih 15, prvo koristili dio godišnjeg odmora, potom su raspoređeni u druge pogone u kojima se radi punim kapacitetom. Zahvaljujući dobro osmišljenoj poslovnoj politici, stanje ne smatramo alarmantnim – tvrdi upravitelj radne jedinice TVIN-a Stjepan Šimotić, a te riječi potvrđuje i odlučnost uprave tvrtke da se ove godine kraju privede ranije početa gradnja nove sušare u Županji.

Ulaganje milijun eura
Ulaganje vrijedno milijun eura značajno će ubrzati proizvodnju u tvornici dužinskih i širinskih ploča te tako automatski skratiti rokove isporuke uglavnom inozemnim kupcima. Stavljanjem u funkciju nove sušare, u toj će se radnoj jedinici, koja trenutačno upošljava 61 djelatnika, otvoriti oko 40 novih radnih mjesta.

260 kvadrata na dan
U sklopu prilagođavanja novoj situaciji, proizvodnja se u tome pogonu usmjerava isključivo na robu koja se traži, a to je, ističe Šimotić, u ovome trenutku parket. S dvije linije za njegovu proizvodnju dnevno silazi 260 četvornih metara parketa, što je dvostruko više od uobičajene količine. Kako bi se povećana proizvodnja odvijala bez zastoja, i primarna je pilana prorezivanje povećala na 35 kubnih metara trupaca dnevno, što je oko 40 posto više nego ranije.

– Vjerujem kako će nas kriza ojačati za daljnju borbu na nemirnom tržištu. Raspolažemo dovoljno snažnim kapacitetima, a i racionalizacija poslovanja s podizanjem razine kvalitete naših proizvoda recept je za opstanak i što bezbolniji prolazak kroz dolazeću recesiju – kaže Šimotić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije