Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.03.2014. u 14:00

Pred većinom Sedmakovih kolegica i kolega s HRT-a još je dug put do prihvaćanja činjenice da ne rade na jedinoj televiziji u Hrvatskoj, što je do 1990. godine značilo da su nedodirljivi.

Sinoć u 20 sati i pet minuta dogodila se sitnica: g. Mario Sedmak, suvoditelj TV Binga na Prvom programu HRT-a, upisao se u malobrojnu ligu džentlmena na javnoj televiziji: vlastito ponašanje počelo ga je nervirati pa je prestao pokroviteljski grliti kolegicu Mutevelić. Bez riječi prosvjeda, nakon prvih kritika i nekoliko ponedjeljaka svladavanja prirodnog poriva, g. Sedmak je definitivno uspio: shvatio je da grljenje kolegice ne spada na modernu TV i prestao je to činiti. Nadamo se da idućeg ponedjeljka neće opet početi jer njih je dvoje sinoć bio užitak gledati. Njegovo dosadašnje ponašanje javnost je doživljavala kao anakronizam koji je njegova pristojna kolegica morala trpjeti, otprilike kao kad bi nekom gostu u studiju palo na pamet da zadimi zrak svojom cigaretom.

Za sada je, ako nas sjećanje ne vara, jedini član, dakle: i osnivač lige dama i džentlmena – jer tu su i dvije dame, i točka. Svojedobno je, što pamte samo najstariji gledatelji, Iva Gačić prestala na HRT-u navečer čitati vijesti uvijek u istoj vesti/majici (kao da je kod kuće), a i Ljiljana Saucha davno je prestala pozdravljati gledatelje s "poštovanje" (kao da smo na cesti) – jednostavno im je počela ići na živce i vesta i odjava emisije uvijek istom čudnovatom riječju "poštovanje". Sad im se pridružio i uvaženi g. Sedmak, koji je prvog dana u tjednu pokazao da ne robuje svojoj taštini ili postojećoj vlastitoj rutini. Rijetka je sposobnost TV osoba da svoju karijeru i svoj rad promijene i poprave, još rjeđa da pokažu kako su sposobne učiti, pa već zbog tih nekoliko sitnica suvoditelj i dugogodišnji voditelj Sedmak zaslužuje doživotni naziv profesionalca i džentlmena.

Pred većinom Sedmakovih kolegica i kolega s HRT-a još je dug put do prihvaćanja činjenice da ne rade na jedinoj televiziji u Hrvatskoj, što je do 1990. godine značilo da su nedodirljivi. Nekad bilo, sad se spominjalo. Ne s nostalgijom.

>>Popularni Davor Meštrović neuspješno pokušao bez naočala voditi emisiju

Komentara 9

MA
mare0801
16:16 04.03.2014.

kekec-upravo je danas vrijeme kojim dominiraju besmisleni članci,a u ovoj kolumni se zna naći pravih bisera duhovitosti. Apeliram na Starčevića da se pozabavi naglascima HTV-ove voditeljice dnevnika egzotičnog imena Mašenka Vukadinović.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
15:25 04.03.2014.

"novinarstvo" ovog novinara upravo je kao i taj mario sedmak - stvar davne, davne prošlosti. objavljivati ovakve besmislene "članke" u današnje je vrijeme zaista neprihvatljivo. jer ovo je članak ni o čemu. i uopće nije trebao biti napisan. a pogotovootovo ne i objavljen.

MA
matildica
16:45 04.03.2014.

da prestao je grliti kolegicu ali pošto je na prošlom referendumu podržao dečke i dečke te cure i cure možda mu je kakav stariji gospodin zapeo za okoi gospodin zapeo za oko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije