Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJSTVO SE ŽALILO

Za izazivanje stravične nesreće u Ilici traže veću kaznu Kameničkom

Zagreb: Počelo suđenje Marinu Kameničkom za prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
12.12.2020.
u 12:18

Kameničkog se teretilo da je 23. kolovoza 2018. skrivio nesreću u su poginule Laura Stelio (23), koja je bila suvozačica Kameničkog i Nadica Hoflinger (64), putnica iz Opela s kojim se sudario

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na nepravomoćnu presudu Marinu Kameničkom. On je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom te mu je izrečena zabrana upravljanja svim kategorijama vozila u trajanju od pet godina. Ta mu zabrana počinje teći nakon što odsluži kaznu. Tužiteljstvo smatra da je izrečena kazna preblaga, pa traži da se Kameničkom izrekne dulja kazna.

Kameničkog se teretilo da je 23. kolovoza 2018. skrivio nesreću u su poginule Laura Stelio (23), koja je bila suvozačica Kameničkog i Nadica Hoflinger (64), putnica iz Opela s kojim se sudario. Prema optužnici, Kamenički se teretio da je tog dana u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG. Kretao se Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja je izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen, zarotirao se pri čemu je prešao u suprotni smjer.

Video: Presuda Marinu Kameničkom: Jurio je zagrebačkom Ilicom 195 km/h, ubio dvije osobe i dobio 4,5 godine zatvora

Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru. Od siline udarca, otvorila su se suvozačka vrata, a sa suvozačkog sjedala je iz vozila ispala Nadica Hoflinger, koju je potom udario Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.

Mercedes se i dalje nekontrolirano kretao te je Opel Astru nastavio gurati sve dok je nije odbacio na betonski potporni zid. Potom je i vozilo od Kameničkog udarilo u potporni zid, nakon čega se odbilo, prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u drugi Mercedes, nakon čega se vozilo kojim je upravljao Kamenički zaustavilo i zapalilo. Nakon nesreće, Kamenički je jedno vrijeme bio u bolnici, a zatim je pritvoren i u Remetincu je proveo nešto više od mjesec dana.

Suđenje je okončano nakon samo jedne rasprave jer je Kamenički priznao krivnju. 

Komentara 14

RE
realisticki
12:42 12.12.2020.

Sada će sudac nači novi izraz "maloljetni punoljetnik", kojim će ga obraniti od veče kazne. U Hrvatskoj "Lovaši" i političari pljuju pravdi u lice, ali pravda se samo obriše svojim skupim maramicama i nastavlja sa svojom praksom.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:12 12.12.2020.

U americi je nakon dvadeset godina, ovih dana pogubljen čovjek koji je sa 18 godina sudjelovao u ubojstvu dvoje ljudi, nije čak ni bio direktni izvršitelj. Ameri ne kuže izraz stariji maloljetnik i slično

ZA
zagrebzm
12:41 12.12.2020.

Najbolje da žrtve odu u zatvor umjesto njega. Ipak je on otac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije