Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI KORNATSKE TRAGEDIJE

Tužiteljstvo se žalilo na odluku kojom je Frani Lučiću dodijeljena odšteta

Frane Lučić dolazi na ročište u pratnji odvjetnika
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.02.2019.
u 12:55

Prvostupanjski sud utvrdio je odgovornost Republike Hrvatske za štetu po objektivnom kriteriju te je Frani Lučiću dosudio neimovinsku štetu u iznosu od 1,7 milijuna kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na presudu koju je 1. veljače donio Općinski radni sud u Zagrebu, a kojom se kojom se nalaže Republici Hrvatskoj i Gradu Šibeniku da Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu s Kornata isplati imovinsku i neimovinsku štetu. Tužiteljstvo se žalio na presudu u usvajajućem dijelu, zbog bitne povrede odredbi parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava.

Prvostupanjski sud utvrdio je odgovornost Republike Hrvatske za štetu po objektivnom kriteriju te je Frani Lučiću dosudio neimovinsku štetu u iznosu od 1,7 milijuna kuna sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od 3. ožujka 2009. do isplate, te imovinsku štetu i to: 569.700 kuna sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana presuđenja do isplate na ime tuđe pomoći i njege te mjesečnu rentu u iznosu od 4.500 kuna, iznos od 383.155 kuna sa zakonskom zateznom kamatom tekućom na pojedine mjesečne iznose, na ime izgubljene zarade; iznos od 201.000 kuna sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana presuđenja do isplate, na ime troškova medicinskih preparata te mjesečnu rentu s tog osnova u iznosu od 1.500 kuna mjesečno.

Tužbeni zahtjev odbijen je za iznos od 2,1 milijun kuna s pripadajućim kamatama, s osnova neimovinske štete, kao i u dijelu koji se odnosi na isplatu zakonskih zateznih kamata na iznose imovinske štete, koje teku prije dana presuđenja. Lučiću su dosuđeni i troškovi parničnog postupka u iznosu od 617.976 kuna, a Republici Hrvatskoj u iznosu od 179.083 kuna.

 

Komentara 5

OK
okvals54
15:36 14.02.2019.

Bitno je da ima za Nevladine udruge,neprijatelje Hr,a Frane stradao krivnjom Vlade i postao invalid,zagorcavaj mu cim dulje.

Avatar Keep_calm
Keep_calm
15:25 14.02.2019.

A i ovi ga tupe gdje najmanje treba. Ostavite čovjeka na miru, novac će mu trebati, pa invalid je. Koliko je love otišlo u pm, ali ne, nemojte dati čovjeku koji je nastradao prav i zdrav, uštedite koju kunu na Frani, pa dajte HAVC-u, npr, to će svakako biti dobro utrošen novac! Dovraga!

TR
tramontana
13:47 14.02.2019.

Da je mrknija desetak poduzeća , -.............e onda? Bija bi uglednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije